Жителів Тернопільщини настільки дешево оцінюють, що аж дуже соромно

0
1179

Правоохоронці Тернопільщини розслідують факт підкупу виборця. Мова йде про Заліщицький район.

Тут на виборах голови і депутатів об’єднаної територіальної громади одна політична сила за голос на свою підтримку пропонує 300 гривень. Щоправда обіцяють, якщо результат виборів для цієї сили буде успішним, то ще трішки грошенят додадуть.

Правоохоронці не лише розслідують цей факт, а ще й попереджають, що за порушення виборчого законодавства можна навіть опинитися у в’язниці на строк від семи до п’яти років.

Але я зараз хотів би повести мову трішки про інше. Підкуп виборців для нас не новина. Це використовують давно і певно ще довго певні політики будуть цим користуватися. Так звана «гречка» для нас стала уже звичним явищем. І все ж мене трішки дивує ціна.

Можна зрозуміти тих, хто платить. У разі перемоги на виборах, вони доволі швидко повернуть затрачені на них кошти. Важко ж зрозуміти тих, хто готовий продати свій голос, тим більше за таку мізерну суму.

Бо що таке насправді 300 гривень? Копійки. Підіть на ринок – за такі гроші ні мештів, ні штанів не купиш. А ось нас таки намагаються за такий мізер купувати. І що цікаво – доволі часто це вдається. А потім ми вкотре нарікаємо, що живеться погано і у всьому винні політики. Ні, не вони – ми у цьому винні. Бо надто дешево себе цінимо.

Я у жодному разі не закликаю продавати свій голос дорожче. Якраз навпаки – у жодному разі його не продавати. Скільки б не пропонували. Бо кожен голос насправді дуже дорого коштує і багато чого може змінити.

Марко КЛЕВЕЦЬ, блогер

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ