«Один лікар голку зламав, інший – створив умови салону краси» – тернополянка розповіла про стоматологів

0
1942

Ну, що? – вчить мене життя, вчить і нема з ким між люди вийти: ( Про стоматолога далі…)

Була в трьох. Хтось сміявся, хтось сердився… Я сама вже почувалася винною. Бо хто ж як не я? Один приватний голку зламав, коли витягав нерв, і не сказавши мені про це – запломбував. Інший – замість уколу вколов якусь фігню (може навіть дистильовану воду), бо нічого він мене не взяв. А третій просто вирвав зуб, навіть не глянувши на рентген, чим наробив мені біди на 5 днів болю і щодвігодинних прийомів ібупрофену. А цього разу ніхто не міг визначити, де хворий зуб і що таке продовжує мене боліти.

І от, сиділа в п’ятницю в черзі і думала, до кого мене направлять. Один сказав, що за кимсь доробляти не хоче, – в іншого черга на місяць наперед. Викликали мені когось з дому. Сиджу, чекаю.

Дивлюся через вікно йде якийсь вейпер, штани підкочені, навушники на шиї теліпаються, на вигляд років 25. А в серці “Це твій стоматолог”.

– О, Господи, ні! Він же дитина!

– Мовчи.

– Мовчу.

Заходить, вітається. Швиденько миє руки, одягає халат, просить рентген. А я все ще не вірю.

– Боже, та він – дитина! Вчиться ще певно.

– Мовчи.

– Мовчу.

Мій новий стоматолог усміхнувся, наче зрозумів, що я там думаю. Швиденько намастив мені ясна якоюсь пастою, щоб не колоти укол наживо. Все затерпло. Далі обережно вколов укол, оглянув зуб, прочистив канали, весь цей час запитував чи мені зручно, чи не болить. Помаленьку я заспокоїлася. Так, ніби була не в стоматолога, а в салоні краси.

Опісля порекомендував полоскати содовим розчином, а якщо болітиме, обов’язково йому зателефонувати.

Нині понеділок і я ходила на контрольний огляд. Думаю, варто згадати, що всі вихідні я прожила без жодної таблетки ібупрофену, лише на полосканнях. Нині мені зуб промили і заклали тимчасову пломбу. Почуваюся добре.

Мораль цієї історії така: ніколи не робіть висновків про людину, вік, професійність завчасно, бо перше враження часто буває хибним. Цей юний стоматолог вирішив проблему, яку мені створили інші досвідчені дорослі дяді.

Наталія ЧЕРВАК

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ