“Мій дід не був таким, як теперішні чоловіки”, – розповів лікар-невропатолог з Тернопільщини

0
1940

Микола НавроцькийГоворять, що жінки в Україні всі файні і мудрі. Скажу грубо – хто їх продукує? Звідки вони беруться?  Над цією справою працюють файні і мудрі чоловіки. Жінки ж не народжуються якимось пучкуванням. Але за природою – фізіологічно сильніші. І століттями жінок не відстрілювали.

Мій дід не був таким, як теперішні чоловіки. Він був дієвим, діловим, самодостатнім. Не почував себе меншовартним ні перед євреєм, ні перед кацапом, ні перед татарином, ні перед турком. Мав поле, якісь гроші, бачив перспективу. На щось надіявся.

Радянська система створила такий соціум, в якому вижили найслабші. Все забрали, мільйони людей знищили. 300-400 років всю справу вирішувала сила і шабля. Тому вбивали тих, що мали силу і могли тримати шаблю. На палю клали, по казематах, по Соловках, по польських тюрмах четвертували. 100-150 років назад долю України могли вирішити ідеологи, політики. Їх відстрілювали. Крім того, чоловіки масово гинули на війнах.

Тепер шабля і фізична сила мало що вирішують. Ідеологія – розмита. Купа всяких течій, таких, що ніхто в тім не розбереться. Є якісь проблиски національної ідеології, але її постійно гасять.

Нині 10-15 українських олігархів могли б впливати на розвиток країни. Фінансувати армію, волонтерів. Але їх нема. Рафінованих українських олігархів відстріляли. Так, як триста років тому відстрілювали козаків. Вони могли б стати українською крупною олігархічною буржуазією. У нас кажуть: свій, як не заплаче, то хоч скривиться. Щось вони помогли б. Як хтось мав би 15 мільярдів, то кинув би 500 мільйонів. Цього достатньо.

Микола НАВРОЦЬКИЙ, лікар, бард, філософ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ