Тернопільський актив «Сили Людей» виступив проти політичних рейдерів Сороколіта та Турського (Документи)

0
306

Керівники Тернопільської обласної та міської організації партії «Сила людей» заявили про рейдерське захоплення осередків Турським та Сороколітом. Відповідний коментар про рейдерське захоплення партії залишив на своїй сторінці у Фейсбук голова Тернопільської обласної організації партії «Сила Людей» Андрій Палюх.

Також стала відомою схема рейдерського захоплення партії, до якої вдалися скандальні політики. Вони діють так само, як у 2014 році діяли представники Партії регіонів, які намагалися захопити Тернопільську організацію «Сили людей».

Схема рейдерського захоплення

Нечисельна партія «Сила людей» має свою особливість. Її членом може стати кожен бажаючий, хто заповнить відповідну реєстраційну форму на сайті партії.

У 2014 році після Революції Гідності колишні «регіонали» почали масово заповнювати електронну форму вступу у партію «Сила людей», яка позиціонувала себе промайданівською. Як наслідок, отримавши більшість, «регіонали» захопили контроль над Тернопільським осередком «Сили людей».

Тоді наявністю свідоцтва міської організації вихвалявся у соцмережах син одіозного колишнього нардепа від Партії Регіонів Ореста Муца – Володимир. Однак, завдяки активній діяльності Андрія Палюха та інших активістів партії, Тернопільська «Сила людей», все таки, відбилася від рейдерів.

Пройшло чотири роки, і ситуація повторилася – прийшли нові рейдери. Тепер вже колишні свободівці.

Скандальновідомі депутати застосували давно перевірену технологію рейдерського захоплення.

У листопаді та грудні 2017 року у партію «Сила людей» зайшло багато людей, які є друзями та родичами Турського та Сороколіта. Зокрема, Світлана Шуляр є рідною сестрою Івана Сороколіта, а Олег Різник – його найкращим другом. Інші – теж їх близьке оточення. Зрозуміло, що такі дії були погоджені з впливомими партійцями «Сили Людей», зокрема з мером Чорткова Володимиром Шматьком, який є кумом голови партії Олександра Солонтая. Після того, як до Шматька неодноразово приїздив товариш Сороколіта – Назар Зелінка і врешті-решт знайшов «аргументи» для Шматька, пообіцявши йому посаду голови партії «Сила Людей» в Тернопільській області, він радісно у мережі Фейсбук привітав вступ у партію скандальновідомих депутатів.

Таким чином, скандальна двійка намагалася створити тимчасову ситуативну більшість у Тернопільській «Силі людей». В ідеалі, після того, як електронні заяви на вступ у партію подали б Турський та Сороколіт, політичний (штучно наповнений) актив мав їх зустріти «радісними оплесками». Ну й за одно викинути з організації легітимних керівників.

Однак вони наступили на ті ж граблі, на які у 2014 році наступив батько і син Муци.

Тернопільська «Сила Людей» виявилася хоча й не чисельною, але здатною себе захисти. Захистити по-закону.

Тактика протидії рейдерам

Партія «Сила Людей» декларує, що її основна місія – це боротьба з корупцією. Також партія у своїх програмних документах зазначає про негативне відношення до так званих «політичних стрибунців», які звикли стрибати від однієї партії до іншої.

У статуті «Сила Людей» передбачено, що особи, які бажають стати членами партії, але щодо яких є підозра на корупційні діяння або політичне пристосуванство – мають пройти спеціальну перевірку. Вони мають оприлюднити власні декларації про прибутки та видатки, такі декларації від членів своєї родини. Пояснити походження прибутків.

Тому діючий актив Тернопільської партії «Сила людей» (26 партійців) звернувся до керівництва партії з відкритим листом, що вони не бажають бачити у партії «політичних стрибунців», які мають корупційне минуле. І вимагають провести відповідну, передбачену Статутом, перевірку.

У 2014 році така тактика зупинила рейдерську атаку колишніх «регіоналів». Подивимося чи зупинить вона рейдерську атаку екс-«свободівців».

 Історія зради «політичних рейдерів»

Головним аргументом, який обурює справжніх активістів «Сили людей» – політичне минуле Турського та Сороколіта. Вони не лише зрадили ВО «Свобода» заради власного самозбагачення. У них є своя власна «історія зради».

Сороколіт був одним з лідерів політичної партії ПОРА, яка в 2010 році «безкоштовно» підтримувала будівельного афериста Зеновія Щепановського на посаду мера Тернополя та «вірою та правдою» служила режиму Януковича на чолі зі скандальним Владиславом Каськівим.

У 2010 році більшість симпатиків та активістів «ПОРИ» ще не знали, що Щепановський кине людей на мільйони та піде у тюрму, що Каськів буде відмивати гроші Януковича та після Революції Гідності втече у Панаму. Вони вірили молоді, вірили, що молоді хлопці дійсно хочуть змін. Але молоді хлопці хотіли лише мандат та посаду.

Зрозумівши, що омріяний депутатський мандат з «ПОРОю» він не отримає, Сороколіт за порадою Турською кидає свою партію і балотується до міської ради від ВО «Свобода». У 2010 році від «Свободи» вигравав округ практично кожний.

Так, заради депутатського мандату Сороколіт у 2010 році переступив через «політичний труп» «ПОРИ».

У 2017 році Сороколіт зі своїм товаришем Турським переступили через політичні принципи ВО «Свобода», і були зі скандалом вигнані.

У 2018 році настав час «Сили Людей»…

Вони не вміють діяти по іншому.

Богдан Стельмах

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ