Цей маленький хлопчик стане на ноги, якщо тернополяни не будуть байдужими

0
827

Про допомогу просить родина Ковалів, якій потрібні кошти на лікування дитини. Батько – інженер-конструктор, мати – бухгалтер, грошей заледве вистачає на оплату оренди квартири та прожиття з двома дітьми.

Володі три роки, а його розвиток, як у немовляти – він лише тримає голову. До півторарічного віку хлопчик просто лежав, а лікарі довго не могли встановити діагноз. Після тривалих обстежень та аналізів вони приголомшили рідкісним вродженим захворюванням – синдром делеції ІР. Це означає, що в загальній ДНК бракує маленького шматочку хромосоми, що катастрофічно відбивається на стані дитини.

Після перенесеної інфекційної хвороби в хлопчика почалися напади судом, стан дитини погіршився. Батьки не дозволяють відчаю перемогти їхню наполегливість і відчайдушно б’ються за життя та лікування сина. “Він мусить почати ходити, тому що, навіть, у нас немає іншого шляху”, – каже мама. Надію підтримують і лікарі. “Є частина дітей, які здатні відновити рух, які здатні відновити самообслуговування і так дальше. Опускати руки не треба, а все-таки треба проводити як медикаментозне лікування, так і реабілітаційні заходи. Як правило, вони дають результат”, – твердить заступник головного лікаря Тернопільської міської дитячої лікарні Володимир Кучма.

На два наступні курси в польській клініці родині треба 170 тисяч гривень. Безкоштовні квитки для перельоту гарантовані компанією МАУ згідно з угодою із 1+1, але сама сума для батьків непідйомна. “Просимо людей хто може нам допоміг в цьому. Тому що Володя – він мусить стати на ноги, ми не можемо його лишати в такому стані. Він тільки починає жити, ми хочемо, щоб він мав хоч якесь життя, а не просто лежав”, – просить батько Роман Коваль.

Родина вірить, що небайдужі люди відгукнуться і подарують шанс їхньому синочку. Переказати гроші на лікування Володі можна на картку Приватбанку 5168 7555 0228 4686. Отримувачем є Олена Коваль. Більше читайте тут: https://tsn.ua/dopomoga/dopomogi-potrebuye-3-richniy-volodya-z-ridkisnim-zahvoryuvannyam-1047810.html

Від редакції Про Те. Ми нікого ні до чого не закликаємо. Ми не просимо людей перераховувати кошти, тому що чудово розуміємо, який зараз у всіх складний час. Але… Гривня, дві, три… Для кожного з нас це щось непомітне, а для маленького Володі – це перший крок. Ми не звертаємося до багатих людей. Але якщо хтось з них готовий перерахувати кілька сотень, а то й тисяч гривень, ми не обіцяємо, що напишемо про це. Навіть більше, ми, як і батьки Володі, хотіли б, щоб люди у яких є можливість допомогти, зробили це без розголосу. Без піару. Просто зробили. Якщо у вас є можливість, просто допоможіть дитині.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ