Чи стане у Тернопільській обласній раді на одного свободівця менше?

1
270

Вчора на вулиці Замковій водій автомобіля Daewoo Lanos припаркувався у невстановленому місці. У цьому нема нічого незвичайного – у Тернополі так водії паркуються щодня. Але факт порушення помітив один з депутатів Тернопільської обласної ради. Як законослухняний чоловік, він одразу викликав патрульних. Ось тільки поки ті приїхали, порушник вже поїхав.

І тут у депутата виникли претензії до правоохоронців. Як людина, наділена певною владою, свої претензії він почав висловлювати у не зовсім прийнятній формі. Усі намагання патрульних заспокоїти чоловіка – результату не дали. Тому що, як мовиться у відомому народному прислів’ї – свободу не спинити.

До чого тут свобода, поцікавитеся ви? Попри те, що в офіційному прес-релізі розповсюдженому на сайті національної поліції, прізвище депутата не вказують, попри те, що на відеокадрах обличчя його прикрите, зрозуміло, хто вкотре вступив у конфлікт з патрульними.

Навіть більше, слів депутатові виявилося замало і він почав розпускати руки. У якусь мить навіть пригадав, що і сам свого часу хотів очолити цей орган, але не збулося. Тому і зірвав із жінки патрульної нагрудний знак. Тут знову ж, як мовиться, рука не здригнеться.

А якщо серйозніше, то кадри конфлікту виглядають моторошними. Так поводити себе із жінкою не може дозволити собі жоден чоловік. Навіть якщо він на інвалідному візку. Це з одного боку, а з іншого – у жодній цивілізованій країні адекватна людина не дозволить собі так поводитися із правоохоронцями.

Нині вирішують питання про внесення цього випадку у якийсь там реєстр. Вказують навіть статтю, яку порушив депутат.

Мене ж більше цікавить інше – скільки після такого він ще буде залишатися депутатом? Чи вистачить у ВО «Свобода» сміливості ініціювати відкликання свого депутата із обласної ради? Чи буде зроблене усе, щоб цей випадок спустити, як кажуть, «на гальмах». Як цікавить і інше – чи спроможні наші реформовані правоохоронні органи довести цю справу до кінця і таки показати суспільству, що у нас верховенство права. І що за порушення здатні покарати будь-кого, не залежно від партійної приналежності і займаних посад…

Марко КЛЕВЕЦЬ, блогер

1 коментар

  1. За зневагу до Закону, цю особу необхідно посадити, а справу кваліфікувати як напад на првоохоронців при виконанні службових повноважень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ