З Тернополя до польського кордону – європейськими дорогами

0
662

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області дотримала обіцянку оновити у 2017 році трасу М-09 Тернопіль–Львів–Рава-Руська (колишня Н-02 Львів-Тернопіль).

Станом на сьогодні шляховики  завершили укладання нижнього шару асфальтобетонного покриття на вищезазначеній дорозі. Роботи стартували у серпні. Усього відремонтували 31 кілометр автомагістралі. Частину автошляху, протяжністю близько 8 км, від кордону з Львівщиною полагодили минулоріч.

Відтак, уся дорога з Тернополя до кордону з Львівщиною, довжина якої 39 км, стала комфортною для проїзду. А далі мешканці краю можуть відремонтованою дорогою швидко дістатися аж до кордону із сусідньою Польщею.

Втім, Служба автодоріг роботи продовжує. Доки погодні умови дозволяють, шляховики стелять на а/д Тернопіль–Львів–Рава-Руська верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону.

Нагадаємо, дорога М-09 є частиною транснаціонального коридору GO highway. В рамках якого планується з’єднати українські чорноморські порти Миколаїв та Одеса з польським Гданськом.

Ідею масштабного будівництва, ще на початку року, запропонував керівник Укравтодору Славомір Новак. Цілісна магістраль буде завдовжки майже 900 кілометрів та пролягатиме через Львівську, Тернопільську, Хмельницьку, Вінницьку, Черкаську області. Далі розділиться у напрямку Одеси та Миколаєва зачепивши Кіровоградщину.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ