У Тернополі планують створити унікальний сквер (фото)

0
712

Чи багато тернополян знають, що таке сквер? Так ось, сквер це – упорядкована і озеленена територія, яка включає майданчики, доріжки, квіти, газони, окремі групи дерев і чагарників.

У Тернополі запланували створити «Сквер волонтерів пам’яті Віктора Гурняка», який у 2014 році загинув у зоні АТО.

Днями у вже існуючому сквері по вулиці Медовій навіть розпочалися підготовчі роботи. І почалися вони з вирізання дерев. Ось тут і виникає головне запитання – якщо планують сквер, для чого різати дерева? Сквер без дерев – це якесь унікальне явище. З іншого боку, якщо у якійсь службі міської ради є зайва бензопила, то чому б і ні?

Не скажу, що вирізали усі дерева. Декілька таки залишили. Але не факт, що вони простоять довго. Поки що з міської ради інформація про поломку бензопили не надходила. Не виключений варіант, що пізніше на місці зрізаних дерев висадять якісь катальпи по півтори тисячі гривень за штуку.

Не знаю, як виглядатиме майбутній сквер. Ось ініціатива urban.te запропонувала таке бачення відпочинкової зони. Але у нашому місті давно заведено, що проект і його втілення – це дві суттєві різниці. З впевненістю можна констатувати лише, що там точно буде бруківка. Щодо всього іншого – залишається лише чекати.

Багато ще залежить від того, якій організації довірять реконструкцію. Якщо тій самій, що навпроти на площі Героїв Євромайдану збудувала підземний паркінг, то можна пророкувати, що у сквері буде максимум дві лавочки і офісний центр з багатоповерхівкою.

То хто все таки пояснить – для чого, щоб створити сквер, вирізати дерева, які є його обов’язковим атрибутом?

Марко КЛЕВЕЦЬ, блогер

Так сквер виглядав донедавна
Так сквер мав виглядати згідно із проектом urban.te
Так сквер виглядає сьогодні

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ