Шукаючи гриби, тернополянка натрапила на велике дзеркало посеред лісу

1
5564

Тернопільська поетеса Ганна Осадко опублікувала на своїй сторінці у Фейсбуці вражаюче фото дзеркала. Але дивною є не сама знахідка. Дивним є те, що вціліле дзеркало вона знайшла у лісі.

«Справжній сюр – у глухому дощовому лісі знайти дзеркало, притулене до дерева. – пише Ганна Осадко. – Хто? Навіщо? Ну і селфік, звісно»

Коментуючи світлину, люди жартують, що це мавки чесалися перед дзеркалом. Одні вважають, що це – магія. Інші – звичайний авангард. Дехто жартує, що це лісова реклама.

Ганна Осадко каже, що у магію не вірить.

– Пішли з чоловіком в суботу до лісу – по гриби. – розповідає вона. –  Далеко забрели, попри те, що дощ крапотів, кілька кілометрів від села, аж глип – посеред лісу дзеркало стоїть, притулене до дерева. Велике, десь мого зросту, може, і більше. Доволі нове, не побите, не потріскане. Листя до нього приклеїлося, краплі дощові вкрили скло. Перша емоція – здивування. Уявила, це ж хтось його сюди заволік, горами-ярами ніс на плечах… Не було страшно, дивно тільки. Сфотографувала дзеркало, селфі зробила – ще б пак, такий антураж цікавий.

На Фейсбук повісила – цікаві коментарі різних людей: одні переконували, що то магія, що чаклун хоче обміняти чиюсь душу на мою, дехто теж зустрічав дзеркало в лісі, було припущення, що це знімали якийсь музичний кліп, більшість дотримувалися «магічно-романтичної» версії про Лісовика і Мавку. Хтозна, хто і навіщо то зробив. У лиху магію я не надто вірю, вірніше, упевнена, що вона діє лише на тих, хто вірить у неї.

Українське суспільство ще надто первісне, тут магія «працює» на побутовому рівні (всі оті червоні шнурочки на руках, вроки, булавки, спалювання сірників, відроблення-пороблення і так далі) – годі уявити, щоби таке було настільки поширене у Європі приміром. Кожен отримує те, у що вірить.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ