Сергій Притула поділився враженнями від матчу Україна-Туреччина

0
705

Відомий український телеведучий, уродженець Збаража Сергій Притула на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук поділився враженнями від матчу Україна-Туреччина.

Вчорашній матч у Харкові став для мене особисто і, думаю, для людей перед екранами телевізорів великою приємною несподіванкою.

Я зараз, власне, не про гру Збірної. Андрій Миколайович, витримавши стартову критику після призначення на пост головного тренера Збірної (кум Павелка, навіть клуб не тренував, куди йому Збірна, хороший футболіст не завжди хороший тренер і т.д.), продовжує методично, мазок за мазком по мольберту, малювати картинку гри нашої команди. Побажаємо йому в цьому подальших успіхів!

Пост про те, що робилось на трибунах. Підготовка до матчу тривала близько 1,5-2 місяці. На паралельних курсах до протистояння Україна-Туреччина готувались як і ультрас, так і структура “Вірні Збірній”, поява якої з подачі Першої Приватної Броварні, дуже позитивно вплинула на стан справ на трибунах, особливо на виїзних матчах. Ультрас – не найбагатші люди (хоча ходять у недешевих брендах), тож у Загребі, у Тампере і, післязавтра у Рейк’явіку, дуже гарним симбіозом є поєднання на секторі ультрас, які стають серцем, локомотивом процесу підтримки гравців, фанів, які добирались індивідуально і “вірних збірній”, яких сотнями доставляє на матчі спонсор Збірної. Одні готували банери і налагоджували взаєморозуміння із Федерацією. Другі організовувались в групи і стягувались до Харкова цілими потягами та колонами автобусів.

В результаті, перед матчем з турками вдалось зробити невелику, але дуже корисну прокачку стадіону, коли ультрас видавали “заряди”, “вірні” підтримували їх з другого такту, а вже на четвертому весь стадіон знав що треба робити.

Люди хочуть вболівати. Люди хочуть бавитись на трибунах. Так, середньостатистичний вболівальник не буде так шизіти, як це робить сектор ультрас, де від адреналіну може башню зірвати, але вболівальник радо поділиться своєю горлянкою, щоб гнати Збірну вперед!

І вчора це трапилось! Я був на усіх стадіонах в Україні, де грала Збірна і для мене еталонною завжди була атмосфера у Львові, де 90 хвилин стадіон не замовкає і, в принципі, там якось і сидіти не зручно: всі на ногах, шаленіють, кожних 5хв доводиш, що ти не москаль.

Так от, вчора стадіон у Харкові за атмосферою львівському не поступався. Блін, це було так круто! Весь стадіон зривав горлянки і заводився з-пів оберту! Я сидів і просто милувався синхронністю того, що відбувалось на трибунах. Ультрас молодці – по-перше, хочеться страшенно подякувати за те, що все відбулось без ексцесів і не було ніяких конфліктів (ну, майже). Сподобалась лайтова заміна фаєр-шоу на шоу з ліхтариками по усьому стадіону під Скутера. З’явився ще один цікавий “заряд”, який я докінця не розібрав (по-моєму, то якась харківська фішка), але який точно сподобався стадіону.

Окреме дякую за прийом на “вишці”. Не знаю, за які заслуги був такий респект, але розчулили ледь не до сліз! Ультра! Бережіть перемир’я – ви прекрасні, коли вас так багато і ви не б’єтесь!

В результаті усі виграли: Збірна – матч, вболівальники – новий досвід і перемогу улюбленців, Харків – усвідомлення того, що він може бути прикладом для наслідування! Вчора місто Харків показало, що ми “одна, єдина, соборна Україна”! Це було дуже круто, яскраво, а головне – гучно!

Як і просив перед матчем, щоб турецьких вболівальників не було чути, так і сталось: в першому таймі 2 рази спробували щось пікнути, потім зрозуміли, що то дурного робота і заспокоїлись!

Всім спасибі за атмосферу! До зустічі в Ісландії!

Ну і на десерт вам трохи злого румуна. Як він кричав на того суддю. Бу-га-га-га-га!!!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ