Таких дивних подарунків тернопільські молодята ще не отримували

0
402

Добру справу на своєму весіллі зробили тернопільські молодята Юлія і Юрій Пановик.  Вони вирішили відмовитися від квітів та цукерок і попросили гостей принести натомість корм для собак. – пише 20 хвилин

Про це повідомили усіх заздалегідь у запрошеннях на весілля. Гості були здивовані, але підтримали таку ініціативу. В результаті вдалося зібрати 135 кілограмів корму для собак. Його пара передала у Центр допомоги безпритульним тваринам «Вірні друзі». Ідея допомогти безпритульним собакам виникла у Юлії. Про подібне вона якось прочитала в інтернеті і вирішила, що теж таке зробить на своєму весіллі.

Юля дуже любить собак, у неї самої є цвергшнауцер на кличку Капрі. А особливо їй жаль бездомних тварин. – Це було першою моєю умовою, що на весілля нам будуть дарувати корм для собак. Юра одразу погодився, – каже вона. – На запрошенні ми написали так: «Прохання від молодих. Замість квітів і цукерок дарувати корм для собак. Це буде наш спільний дарунок для бездомних собак. Дякуємо за розуміння».

На весіллі були 144 гостей. Вони принесли 135 кілограм корму. Та не всі сприйняли це прохання всерйоз. Тому дехто таки взяв цукерки, квіти та спиртне. Але більшість гостей прохання виконали. – Хтось приніс 10 кілограмів корму, хтось півкілограма, – розповідає Юлія. – Деяким гостям було незручно, соромилися, думали, що це жарт. Вагалися: а може це запрошення неправдиве. Переживали: а як це буде виглядати, бо ще такого не чули. Хто в торбинку поклав корм, хто сформував подаруночок. Загалом Юрій і Юлія задоволені, що їм вдалося реалізувати задумане.

Засновники Центру допомоги безпритульним тваринам «Вірні друзі» Костянтин та Алла Ляпандри кажуть, що зібране харчування для їхніх підопічних дуже потрібне. – Вони нас знайшли через інтернет, – каже Алла Ляпандра. – Написали нам не тоді, коли придумали цю добру справу, а коли вже все зробили. Мене дуже вразив їх вчинок. Адже про безпритульних тварин не кожен взагалі згадає, що вже казати про період передвесільних клопотів. Щиро дякую також матусям молодят, які підтримали ідею своїх дітей, можливо, дивну для багатьох, але чудову і поки безпрецедентну в Тернополі.

Автор: Євгенія ЦЕБРІЙ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ