Лондонський рок-хор, яким керує тернополянка, дасть благодійний концерт на Театральному майдані

0
188

хорПригадуєте, як ми взимку вболівали і тримали кулаки за нашу землячку, «лондонську тернополянку» Христину Дмитрик-Кларк.

Дівчина брала участь у вокальному шоу «Голос країни», і хоча пройти до фіналу їй не вдалося, проте вона успішно заявила про себе на всю країну. Ще б пак, адже 29-річна Христина, котра уже 17 років живе в Лондоні, — керівник… рок-хору! – пише Нова Тернопільська газета

Її любов до музики родом з дитинства. Ще восьмирічною школяркою Христина  почала відвідувати Тернопільську дитячу хорову школу “Зоринка”.

– Саме її керівник – світлої пам’яті Ізидор Доскоч — назавжди прищепив мені любов до хорового співу, — розповідає дівчина,  — і з його подачі я вже дев’ятий рік є лідером і диригентом рок-хору в Лондоні… Цей хор – колосальне явище в музичній культурі Британії, адже він налічує загалом 26 тисяч осіб! Я ж керую чотирма сотнями хористів. Хор аматорський, у ньому займаються люди різного віку і професій — вчителі, лікарі, хтось уже пенсіонер, а хтось ще зовсім юний… Більшість хористів — англійці, але є вихідці з Австралії, Америки і навіть мої земляки-українці…

Отож, уже за кілька тижнів — 4 серпня — ми зможемо побачити і почути нашу талановиту землячку та її «підопічних» вживу: того дня на Театральному майдані міста відбудеться грандіозний благодійний концерт на підтримку дітей-сиріт, які живуть в інтернатах.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ