Селян звезли до Монастириська мітингувати проти дій земельного реєстратора, який не має до них жодного відношення

0
185

unnamedВідколи на горизонті виринула перспектива можливого зняття мораторію на продаж землі, аграрні аферисти почали з’являтись то тут, то там, як гриби після дощу. І страждають через них не тільки прості селяни, а й службовці. Про діяльність таких земельних «ділків» не з чуток знають і в Борщівському та Монастириському районах на Тернопільщині.

Нещодавно в м. Монастириськ група людей самовільно заблокувала роботу реєстратора Галини Ярославівни Дуб’юк. Жінка працює в «Комунальному Підприємстві Лазарівської сільської ради з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, бізнесу та громадських формувань» і займається реєстрацією договорів оренди землі вже протягом двох років. Це КП пройшло акредитацію в Міністерстві юстиції України та отримало повноваження надавати послуги у сфері державної реєстрації, тобто діяльність пані Дуб’юк є цілком законною. Раніше тривалий час вона працювала в державній Реєстраційній службі Монастириського районного управління юстиції.

Серйозні неприємності в пані Галини виникли після того, як вона внесла в реєстр заяву від агрохолдингу «Мрія» на виникнення іншого речового права (оренди) щодо земельних паїв в с. Цигани Борщівського району. Таким чином агрохолдинг намагається вступити у свої права оренди на землю в цьому селі, адже відповідне рішення про їх відновлення нещодавно ухвалив суд. Внесення заяви у реєстр робить можливим подальшу реєстрацію договорів оренди «Мрії», що, в свою чергу, дуже сильно «не сподобалося» представникам «Борщівської аграрної компанії», які мають свої плани на людську землю у Циганах навіть попри те, що закон не на їхньому боці.

Спочатку на реєстратора Дуб’юк посипались погрози від особи, що називає себе адвокатом «Борщівської аграрної компанії». Він абсолютно протизаконно вимагав негайно припинити будь-які реєстраційні дії з договорами своїх конкурентів. Крім того, «Борщівська аграрна компанія» самовільно внесла в державний реєстр неправдиву інформацію про заборону реєструвати спірні ділянки, хоча жодного рішення суду, яке би дійсно підтверджувало цю заборону, немає.

Незабаром під вікнами комунального підприємства реєстратора відбулася ціла акція протесту за участі, нібито, постраждалих селян із Циган. На місці події поліція прийняла кілька десятків заяв від людей зі скаргами на начебто неправомірні дії реєстратора. Перевіривши всі заяви та розібравшись в ситуації, поліція встановила, що діяльність реєстратора Дуб’юк є цілком законною, а конкретні її дії щодо реєстрації договорів оренди агрохолдингу «Мрія» – абсолютно правомірними і спираються на рішення Міністерства юстиції України. Сама ж реєстратор, яка стала жертвою у схемі аграрних аферистів, під тиском залякувань «Борщівської аграрної компанії» коментарів не дає.

Набагато цікавішим виявився той факт, що з привезених на мітинг 20 пайовиків, які подали заяви в поліцію, всі 20 виявилися пайовиками «Борщівської аграрної компанії». Тобто жодної заяви стосовно цих людей реєстратор до Державного реєстру не вносила, і, відповідно, блокування її роботи було безпідставним. Завдяки піар-акції, організованій представниками «Борщівської аграрної компанії» в Монастириську, їм вдалося створити «на камеру» черговий фейковий інформпривід та розповсюдити його через засоби масмедіа. Війну проти агрохолдингу «Мрія» ці недобросовісні конкуренти ведуть саме так – уже давно поливають брудом компанію і маніпулюють громадською думкою, щоб збурити людей та налаштувати їх проти «Мрії». Сам же агрохолдинг заявляє про готовність вирішувати будь-які спірні питання виключно в правовому полі – зараз саме тривають суди за позовами агрохолдингу проти «Борщівської аграрної компанії», на які представники останньої навіть не з’являються.

Раніше ми вже повідомляли, що за «Борщівською аграрною компанією» стоять колишні власники та менеджери все того ж таки агрохолдингу «Мрія», який після дефолту 2014 року перейшов від родини Гут під контроль своїх кредиторів та отримав нове керівництво. Представники «Борщівської аграрної компанії» обманом підписали договори оренди землі з мешканцями Циган та вчинили незаконну подвійну реєстрацію, яку, в свою чергу, на початку цього року скасувало Міністерство юстиції своїм наказом – і агрохолдингу «Мрія» було повернуто законні права на оренду земель у Циганах, що й стало причиною «гніву» конкурентів та організованих ними замовних пікетів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ