Що розказує про характер відомих тернополян мелодія дзвінка на мобільному телефоні

1
1594
Антоніна Богачук
Антоніна Богачук

Що можна дізнатися про характер людини, почувши мелодію її дзвінка на мобільному телефоні? Чи впливає психологічний стан, настрій на вибір музики? Дехто, придбавши новий гаджет, у першу чергу обирає мелодію, якою інші абоненти сповіщатимуть про бажання поспілкуватися, а інші ж, навіть відразу не пригадають, яка пісня чи звук «стоїть» у них на телефоні роками. Сьогодні, ми разом із психологом та арт-терпевтом Антоніною Богачук спробуємо припустити, яка ж людина «ховається» за тією чи іншою мелодією.

  1. «Rosenrot», Rammstein – Ірина Скоробогата, журналіст, фотограф.

18360955_1805043819823606_1148228982_nMожна припускати, що ця людина обирає такі мелодії, тому що її дратує буденність, їй захотілось чогось драйвовішого, екстремального, андеграундного. Чогось, що буде виділятись на фоні того, що її оточує. Зрештою, можна висловити припущення, що наш персонаж і сам любить виділятися серед маси, хоча швидше за все він чи вона буде це заперечувати.

2. «Заводівське айфонівське тілі-тілі-тілі. І навіть якось не задумувалася над тим, щоби його змінити», –  Надійка Гербіш, письменниця, перекладачка.  

ГербішЦе свідчить про консервативні погляди, а також швидше про аналітичний склад мислення, ніж про творчий. Можна також припускати, що людина достатньо зайнята для того, щоб обирати мелодію для дзвінка телефону, цьому просто не надає уваги. Є деякі речі, які просто лишаються поза увагою нашої героїні, як незначущі, але це не означає, що вона не зважає на дрібниці. Мені здається, що вона на дрібниці звертає увагу, але на досить вибіркові, а таке як дзвінок телефону – для неї просто фон.

3. «Свій телефон я тримаю на віброрежимі. У мене є блютуз слухавка і коли хтось дзвонить, то зі слухавки я чую системний гудок», – Борис Явір Іскра, письменник, мандрівник.

ЯвірНаявність блютузу слухавки може свідчити про зайнятість людини, і такі допоміжні засоби допомагають економити час, полегшують розмову, наприклад, за кермом чи під час роботи. Ця людина, як і попередній персонаж, є досить зрілою, тому що підбір різних мелодій, композицій для дзвінка може свідчити про деяку інфантильність (якщо говорити про підбір хітів, пісень, я не маю на увазі коли людина обирає серед стандартних мелодій ту, яка приємніша для неї за звучанням). Також можна припустити, що коли людина ставить телефон на вібро дзвінок – вона не любить привертати зайвої уваги до себе у громадських місцях, транспорті, на роботі.

4. «У мене телефон майже весь час стоїть у режимі «без звуку». Авзагалі мелодія дзвінка «I know him so well» у виконанні Джона Баророумекна. Це арія із мюзикла «Chess»», – Олена Шонь, викладач університету.

Олена ШоньБеззвучний режим може свідчити про зайнятість, специфіку роботи або про небажання привертати увагу дзвінком телефону в громадських місцях. Зрештою, тут може бути багато причин. А от стосовно мелодії, зразу вимальовується образ або романтичної людини, або музичного гурмана.

5. Matthew Koma «Kisses Back» – Ольга Олійник, тренер танців.

ОлійникПерсонаж стежить за музичними новинками, любить легку музику. Виникає асоціація, що людина відкрита, прагне чогось нового, легка на підйом.

6. Penelopa Kruz (Espaniolo) «Cocaino» – Юля Остапчук, візажист, стиліст.

18361478_1805047216489933_1569640531_n (1)Спадає на думку людина романтична, ніжна, з пристрасною душею.

7. Група «Натиск», «Скрипач» – Руслан Доротяк, блогер, дизайнер.

РусланОдразу спадає на думку чоловічий образ з дуже вольовим характером. І вільним духом.

P.S. Правдивий чи ні наш психологічний «експеремент», уже вирішувати нашим героям та їхнім друзям. А читач може тепер поміркувати: «А що говорить моя мелодія на телефоні».

Ірина СКОРОБОГАТА

1 коментар

  1. Деталі, такі як мелодія дзвінка, відіграють іноді велику роль
    Знаю декого зі списку, справді схоже є

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ