Чи зберуться завтра тернополяни, щоб перенести паркан під міську раду (фото)

0
633

IMG_6040Не минуло й доби з часу публікації на нашому сайті матеріалу «Щоб вберегти дерева від знищення, тернополяни почали їх нумерувати», ситуація на тому клаптику землі кардинально змінилася.

На жаль, це той випадок, коли твоє пророцтво збувається, але задоволення від того не відчуваєш. Я тоді сказав – не відчуваю впевненості, що такий крок зможе захистити зелені насадження, якщо забудовник все ж запланує реалізувати свій проект.

І ось сьогодні, із швидкістю не властивою нашим широтам, той клаптик трави огородили.

Мешканці будинків прилеглих до цієї території трішки виступили проти планів щось там будувати. Тим більше, що так і невідомо, що ж саме там буде. Подейкують що чи то готель, чи то мотель, дехто навіть каже, що багатоповерхівка. Дивно, що у жодній з версій не назвали культову споруду. А це могло б зняти градус напруги, бо ж який свідомий тернополянин виступить проти будівництва під його вікнами церкви.

Щоб б там не було, але завтра о 10 годині планують на тому злощасному місці зустріч між громадськими активістами, представниками забудовника і міської ради. Вестимуть довгу і чомусь здається напружену розмову про те, як жити далі.

Тут варто зауважити, що випадок цей непоодинокий. Нещодавно ми писали про ще одне будівництво на місці шматочка трави («У Тернополі чергові три дерева стали жертвою людської захланності»). Зауважте, що ще як слід не висохло чорнило під генеральним планом, а по місту почалися будови. Відчуття, що хтось дуже поспішає хоча б фундамент закласти, щоб потім нічого не можна було змінити.

І у першому, і у другому випадку місце будови обгородили. А може ці паркани варто не зносити, а перенести їх під міську раду. І огородити отой будиночок на вулиці Листопадовій, з кабінетів якого і виходить так багато проблемних рішень…

Марко КЛЕВЕЦЬ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ