Добрі люди у Тернополі відзначають своє свято

0
269

15320431_1164756516942382_1127964885_nП’ятого грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день волонтерів. У Тернополі діє багато молодіжних громадських організацій, які мають своїх волонтерів. Впродовж року вони організовують тематичні заходи до різних свят, відвідують сиротинці, притулки тварин, збирають кошти чи одяг для нужденних. Нині прийнято вважати волонтером кожного, хто хоча б чимось допоміг ближньому.

Це в першу чергу вияв добра до людей, які цього потребують. – вважає студентка Оксана Проців. – Не скажу, що беру участь в усіх акціях. Якщо рахується, то жертвую гроші для акції «Серце до серця». Вважаю, що творити добро можна і без акцій. Я просто ходжу в сиротинці, приношу одяг чи їжу. І точно знаю, що мої кошти , справи йдуть в правильному напрямку.

 – Волонтерство – це гарна справа, якою повинні займатись люди, які хочуть щось добре зробити. – каже студент Ігор Савчук. – Це допомога самому собі, робота над своїм майбутнім. Я брав участь в акції, коли наша група збирала книжки для діток з інтернатів. Я привозив книжки з Теребовлі до Тернополя. Мене заспокоювала думка, що в дітей тепер буде з чого вчитися.

– Я сам сирота і знаю, що це таке. – розповідає тернополянин Сергій Кухарський. – Я намагаюсь постійно допомагати тим, хто попросить.

Волонтер – це людина, яка вміє допомагати іншим, розуміє чужі проблеми, вислуховує, вселяє надію, віру тим, хто занепав духом. Ваші проблеми – це і її проблеми.

За час військових дій на сході нашої країни волонтерство набуло дещо нового значення. Ці люди не лише забезпечують військових необхідними речами, але й часто роблячи добро, ризикують своїм життя.

Україна – благодатний ґрунт для роботи волонтерів, стверджують представники ООН. Безкорисливої допомоги добровольців потребують дуже багато людей. Долучайтеся до волонтерського руху. Не залишайтеся байдужими!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ