Тернополян вчили енергоефективності

0
99

img_1148У п’ятницю, 21 жовтня, у приміщенні Тернопільського регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, представники Громадянської мережі ОПОРА провели інформаційну зустріч на тему «Від особистої енергоефективності до енергетичної незалежності громади».

При зростанні ціни на енергоресурси та зменшенні викопних ресурсів не замислюватися над тим, як зробити помешкання енергоощадним та комфортним для проживання, просто неможливо.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм громадянської мережі ОПОРА Андрій Мартишко розповів про те, як правильно заощаджувати ресурси у себе вдома. А саме:

Замінити лампи розжарювання на енергоощадні.

Замінити вікна та двері на енергозберігаючі.

Утеплити стіни та горища.

Встановити засоби обліку води, газу та тепла тощо.

«Для того, щоб заходи з енергоефективності дали результат, потрібно проводити комплексну термомодернізацію будинку. І починати потрібно, насамперед, з енергоаудиту. Так ви будете знати, звідки йдуть тепловтрати і що потрібно модернізувати. А вже далі, крок за кроком, утеплювати своє приміщення. В іншому випадку всі старання можуть бути марними», – наголосив представник ОПОРИ.

Не залишилося поза увагою і питання теплих кредитів та програм місцевого співфінансування. Адже для багатьох утеплення є дуже актуальним, проте вони не знають, де взяти кошти.

Наостанок усі бажаючі отримали брошури та буклети, виготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

За коментарями звертайтесь:

місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Андрій Мартишко

тел:096 161 82 23

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ