На дороги Тернопільщини виїдуть раритети

0
226

avto-presaЯкщо у вас у гаражі стоїть історичний автомобіль, який припадає пилом, не поспішайте здавати його на металобрухт. Наявність такого раритету дає вам право бути учасником міжнародного туристичного ралі «Дорогами Пінзеля» разом із автолюбителями з Польщі, Литви, Білорусі і всієї України.  Відбудеться заїзд під час щорічного фестивалю «Золота підкова 2016» 7-9 жовтня.

– Ми в 2010 році вирішили провести перший туристичний збір, метою якого була промоція туристичного регіону – львівського, оскільки ми зі Львова. – Розповідає віце-президент автофан-клубу «ЗАЗ Козак» Роман Фернеза. – І ми почали із «Золотої підкови» – це три замки, які в нас дуже популярні. Цю назву взяли для акції. Тоді небагато автомобілів були  учасниками – приблизно 20. Але ми проїхали, зробили для себе якісь відкриття, зробили промоцію. З того часу взяли собі за правило – робити щороку отакий автопробіг.

Ралі триватиме два дні, маршрутом Тернопіль-Микулинці-Підзамочок-Бучач-Теребовля-Тернопіль. У кожному місті діятиме виставка ретро-карів. На третій день, в неділю, 9 жовтня всі учасники змагатимуться на Театральному майдані Тернополя в конкурсі ретроелеганції. Потрібно буде не лише представити своє авто, але й самому відповідно одягтися, бути, як то кажуть, «в образі».

– Цей проїзд тематичний. Він присвячений Георгу Пінзелю .-  Продовжує голова ГО «Туристична асоціація Тернопілля» Наталія Волощук. – ЗАЗ Козак подорожував раніше культовими спорудами ЮНЕСКО, замками. А торік виникла ідея подорожувати дорогами нашого скульптора. І так сталося, що людина, яка дуже багато вклала у дослідження життя Пінзеля і його творчості, цього року спочила з Богом, то ми під час цього фестивалю вшановуватимемо також пам’ять Віри Стецько.

Організатори очікують понад 50 учасників. Вже подали заявки 20 автолюбителів зі Львова, 2 з Білорусі, чекають остаточної відповіді від поляків. Є заявки з Кременця і Збаража. На виставці представлять унікальне авто – «вухатий запорожець», який подолав маршрут «Пекін-Париж». Після фестивалю його відправлять уже в музей, як експозицію.

Долучитися до міжнародного ралі, можна заповнивши заявку на сайті управління туризму облдержадміністрації, або за телефонами 067 67 28 503, 050 37 73 721, та надіславши листа на емейл leopolis_gp@zukc.com , або tdemkura@gmail.com

avto-reklama

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ