День міста у Тернополі – що, де, коли

0
584

У понеділок 22 серпня протягом дня на Тернопільському ставі проходитиме Чемпіонат Східної Європи з аквабайку. А кому не до вподоби ревіння двигунів може відвідати фестиваль «Вуличний ринок». Місце проведення – парк Т.Шевченка.

Вівторок розпочнеться з урочистого освячення та підняття Державного Прапора. Станеться це о 10 годині на Театральному майдані. З 11 годині покладатимуть квіти до пам’ятників Тараса Шевченка, Ярослава Стецька, Степана Бандери та інших.

В Українському домі «Перемога» о 12 годині відкриють ювілейну виставку Богдана Ткачика. Там же, але через годину, пройде презентація книги-каталогу «Медалі Тернопільщини».

А у парку «Топільче» на «Козацькому острові» о 15 годині можна буде побачити персональну виставку скульптур Сергія Кузнєцова «Джан-арт».

А «Вуличний ринок» і чемпіонат з аквабайку продовжуватимуться протягом усього вівторка.

У середу у парку ім. Т.Шевченка протягом дня можна буде взяти участь у безпрограшній лотереї від міської організації Червоного Хреста.

О 15 годині в Арт-галереї на вул. Сагайдачного виставка образотворчого мистецтва.

На Театральному майдані, починаючи з 14 години спортивно-розважальне свято.

«Пісні українських звитяг» – концерт для ветеранів визвольних змагань розпочнеться у внутрішньому дворику обласного музею політв’язнів о 14.30. О 16 годині у Палаці кіно прем’єра – показ телепроекту каналу ІНТБ «Ті, хто вірить в Україну».

Потім усі події переносяться на Набережну ставу. З 18 години тут відбудеться закриття чемпіонату з аквабайку, концерт Андрія Підлужного і Володимира Трача, презентація компакт-диску гурту «NАMELЕSS» «Краще за чверть століття» і святковий концерт за участю гуртів «Тік Ту» і «Ті, що падають вгору».

А з 22 години на острівку «Чайка» – дискотека.

У четвер програма менш насичена – «Вуличний ринок» у парку Т.Шевченка і о 16 годині повтор проекту «Ті, хто вірить в Україну» у Палаці Кіно.

У п’ятницю, 26 серпня все те саме, у тому ж місці і у той же час, плюс відкриття спортивного майданчика по вул. Довженка о 17 годині.

У суботу о 10 годині стартує Чемпіонат світу з водно-моторного спорту. А на Театральному майдані ще один чемпіонат – тільки України і зі стрітболу.

На вул. Текстильній о 12 відкриють соціальний мультмедіапроект «Переможці». Участь у відкритті візьме співачка Оксана Муха.

У парку ім. Т.Шевченка продовжуватиметься «Вуличний фестиваль» і безпрограшна лотерея.

А у скейт-парку змагатимуться скейтбордисти. Початок змагань заплановано на 13.00.

У той же час покладуть квіти до пам’ятника Івану Франку. Після чого – літературні читання «Літбат на передовій». А народна артистка України Любов Ізотова представить літературно-музичну композицію «Земле моя, всеплодющая мати».

У палаці кіно відбудеться відкриття меморіальної дошки Єжи Гофману. Початок о 15.30.

А з 17 години на Театральному майдані плац-концерт духових оркестрів України і Тернопільські дні моди.

Завершиться святкування у неділю, 28 серпня.

Основі події відбуватимуться у двох місцях – центральній частині міста і парку «Національного відродження».

У центрі запланували велопробіг, виступи вуличних лялькових театрів, концерт муніципального Галицького камерного оркестру, поповненя Алеї Зірок новими іменами, виступ муніципального духового оркестру «Оркестра Волі», відкриття відпочинкової зони «Циганка», концерт гурту «Мед Хетс» і молодіжна вечірка під відкритим небом.

У парку «Національного відродження» свято меду, фестиваль галицької кухні, виставка-конкурс квітів, концерт зірок Галицького краю і виступ Віктора Павліка.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ