Вантажівки на дорогах Тернопільщини посадять на дієту?

0
164

vzveshivanie-gruzovikovДороги області ремонтують. У швидкому темпі і великій кількості. Дня не минає, щоб в облавтодорі не прозвітували про десятки відремонтованих шляхів. І то не так, як раніше – тяп-ляп. Якісно. З використанням новітніх технологій і дорогих матеріалів. Настільки дорогих, що кожній відремонтованій ямці дають десятирічну гарантію.

Ямки може б і витримали 10 років, якби не одна халепа – тими дорогами ще інколи машини їздять. А часом не просто машини – вантажівки. І нищать вони тільки що відремонтовані ямки і утворюють на гарантійному ремонті колійність.

Щоб з цим якось собі дати раду, в області закупили три вагових комплекси. Не просто якісь там, а унікальні. В Україні таких не має більше ніхто, тільки Тернопільщина.

Тепер кожну вантажівку, яка наважиться у спекотну погоду, коли за вікном більше 28 градусів за Цельсієм, проїхатися обласними дорогами, зважуватимуть. Якщо її параметри не відповідатимуть класичним «90-60-90», чи які там параметри прийняті у вантажівок, доведеться чекати ночі. Якщо ж хто хоче їхати за світлового дня, вимушений стежити за дієтою вантажівки і не допускати, щоб її вага сягнула більше 24 тонн. Інакше – штраф.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ