Патрульна поліція застерігає водіїв великогабаритних автомобілів

0
255

поліціяТранспортні засоби, які з вантажем перевищують 40 тонн, з початком жнив частіше порушують правила перевезення, – повідомляє управління патрульної поліції Тернополя.  За це передбачена адміністративна відповідальність. Бо великогабаритна сільськогосподарська техніка руйнує автомобільні дороги, а це – небезпека для інших учасників дорожнього руху.

Рух транспорту можливий за спеціальними правилами: у разі, коли хоч один з їх габаритів перевищує за шириною 2,6 м, за висотою від поверхні дороги – 4 м, за довжиною – 22 м, фактичну масу понад 40 т, навантаження на одиночну вісь – 11 т, здвоєні осі – 16 т, строєні – 22 т або якщо вантаж виступає за задній габарит транспортного засобу більш як на 2 м.

У випадку перевищення цих норм потрібен дозвіл. Його можна отримати у єдиному дозвільному центрі надання адміністративних послуг міської ради, що за адресою: м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 6.

Порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами  тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн.). На посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, суб’єктів господарської діяльності – сорок неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн.)

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ