Тернопільську медицину реформуватиме вчитель

0
356

Степан БарнаУспішно реформувавши правоохоронні органи, прокуратуру і судову систему, влада взялася за медицину.

Враховуючи, що ця реформу триває у рамках децентралізації, а децентралізація по-українськи зводиться у першу чергу до скорочення освітніх і медичних закладів, тепер для отримання якісної медичної допомоги доведеться їхати до Тернополя, Чорткова або Кременця. Там створять цілі госпітальні округи, де будуть фахівці високого рівня і обладнанням світового рівня. Де саме візьмуть обладнання – поки не уточняють.

В усіх інших районних центрах залишать лікарні на 50-100 чоловік, де можна буде отримати хіба що невідкладну медичну допомогу. І вже можна прогнозувати, що з часом ці заклади залишаться без належного фінансування.

В обласній державній адміністрації уже створили спеціальну комісію, яка вивчатиме питання реформування медичних закладів охорони здоров’я в рамках децентралізації. До її складу, крім фахівців у галузі медицини, увійшли також голови Чортківської і Кременецької районних адміністрацій. А очолив комісію голова Тернопільської ОДА Степан Степанович Барна, вчитель за освітою і за сумісництвом депутат обласної ради.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ