У Тернопільській міській дитячій лікарні відкрили нове хірургічне відділення

0
89

Незважаючи на повномасштабну війну з московським агресором, коли більшість коштів йдуть на допомогу нашим захисникам, Тернополю вдається покращувати умови лікування та закупляти додаткове медичне обладнання. Так 1 травня у Тернопільській міській дитячій комунальній лікарні відкрили нове хірургічне відділення. Тут створили всі умови для комфортного перебування пацієнтів та батьків з маленькими пацієнтами, а також – належні умови для комфортної роботи медичного персоналу.

Все про нове відділення
Відділення має 12 багатофункціональних ліжок з ортопедичною та протипролежневою системою, які обладнано сучасними системами індивідуального цілодобового моніторингу вітальних функцій пацієнта. Вони розраховані для потреб дітей хірургічного, ортопедо-травматологічного та отоларингологічного профілю.
У відділенні наявний операційний блок, що дозволяє мінімізувати маршрут післяопераційного хворого та палати післяопераційного перебування важких хворих, які потребують цілодобового моніторингу після хірургічного втручання. Встановлена сучасна потужна система проточно-витяжної вентиляції, яка запобігає розповсюдженню інфекції та зменшує вірогідність появи ускладнень.
«Основним напрямом роботи новоствореного відділення є ортопедо-травматологічна допомога. Наразі уже відпрацьовуємо механізми надання цілодобової такої допомоги. Зокрема, у нас є можливість надавати мешканцям  кваліфіковану медичну допомогу, запрошуючи сюди лікарів інших спеціальностей та тих лікарів, які виконують найскладніші операції. Відділення забезпечено усіма умовами для забезпечення і проведення оперативних втручань», – зазначає завідувач хірургічного відділення міської дитячої лікарні Олександр Середа.

Пряма мова мера
«Сьогодні відкрили нове хірургічне відділення. Палати тут з комфортними умовами перебування, під’єднано резервне джерело живлення, постачання кисню, гаряча вода та інші речі, які необхідні для успішного лікування пацієнтів. Через реформу медицини у сьогоднішніх умовах лікувальні заклади хочуть бути конкурентоспроможними, тому багато коштів вкладається у нове обладнання. Це робиться як коштом з бюджету міста, так і зусиллями медичних закладів, меценатів, спонсорів. Дякую керівництву та працівникам лікарні, які спільно провели великий обсяг робіт. Маємо хороший результат – нове сучасне відділення, де зможуть лікуватись не лише мешканці громади, а й з інших населених пунктів», – повідомив міський голова Сергій Надал.

Нагадаємо
12 квітня у КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»  відбулося відкриття нового реабілітаційного відділення, в якому надається допомога хворим після травм, інсультів та з порушеннями опорно-рухового апарату.
«Задля комфортного лікування та перебування пацієнтів у медичних закладах проводяться ремонтні роботи, створюються нові відділення та оновлюється обладнання. Реабілітаційне відділення у нашій міській лікарні відповідає всім вимогам та стандартам для впровадження реабілітаційної практики. Лікування проходять як тернополяни, так і жителі інших населених пунктів. Важливо те, що і наші військові можуть тут отримати необхідну допомогу для відновлення здоров’я. Дякую усім лікарям за роботу, за те, що піклуєтеся про своїх пацієнтів та докладаєте зусилля для оновлення медичних закладів», – розповів міський голова Сергій Надал.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ