За матеріалами СБУ до 15 років ув’язнення засудили керівника митної зміни окупованого посту

0
69

Служба безпеки України продовжує кропітку роботу із документування злочинної діяльності колишніх держслужбовців України, які в умовах воєнного стану зрадили присязі та перешли на бік ворога. Оперативники спецслужби викрили на колаборації «старшего инспектора таможенного поста «Танюшевка» государственного таможенного комитета лнр».

За зраду України суд заочно призначив йому покарання у вигляді 15 років за ґратами.

Досудове розслідування встановило, що 63-річний мешканець Білолуцька у червні минулого року вирішив послужити окупантам та очолив зміну захопленого митного посту. Псевдопосадовець пройшов відповідне навчання та щиро дякував у ЗМІ окупаційній владі за нові знання й навички.

Наразі зловмисник здійснює організацію роботи митної зміни з пропуску товарів та автотранспорту на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону, а також складає протоколи про адміністративні правопорушення за законами загарбників.

Слідчі СБУ кваліфікували його дії за ч.7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Зловмисника оголошено у розшук.

Після деокупації Луганщини засуджений «митник» понесе справедливе покарання.

Викриття та документування злочинної діяльності зрадника здійснювали співробітники УСБУ в Тернопільській області, ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва органів прокуратури.

СБУ продовжує збирання доказової бази щодо злочинів пособників країни-терориста, аби жоден із них не уникнув відповідальності.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю

УСБУ в Тернопільській області

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ