СБУ повідомлено про підозру командиру роти бойовиків терористичної організації «днр»

0
118

За матеріалами СБУ підозру отримав командир роти бойовиків «днр», який керував загарбниками під час окупації Херсонщини.

Слідчими Тернопільського управління СБУ встановлено, що 36-річний житель Донецька у березні 2022 року добровільно вступив до лав незаконного воєнізованого формування – «113 стрілецький полк мобілізаційного резерву днр».

Спочатку колаборант обійняв посаду «командира взводу» бойовиків, однак вже у червні минулого року він очолив роту загарбників,  які в складі підрозділів російських окупаційних військ підтримували окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях Херсонщини.

Підозрюваний разом із підлеглими йому бойовиками особисто брав участь у захопленні українських населених пунктів та веденні бойових дій проти військовослужбовців Збройних Сил України.

Наразі бойовик переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Йому заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За зраду Батьківщині та співпрацю з ворогом йому загрожує довічне позбавлення волі.

Викриття та документування протиправної діяльності зрадника здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю

УСБУ в Тернопільській області

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ