5 порад щодо вибору посудомийної машини

0
167

Посудомийна машина створена з метою економії вашого часу та зусиль на виконанні побутових справ. Цей девайс вже давно перестав бути предметом розкоші та став незамінним кухонним помічником. Як вибрати посудомийку, яка точно задовільнить ваші потреби? Варто дотримуватися кількох корисних порад.

1. Зверніть увагу на габарити

Один з найважливіших параметрів для будь-якої посудомийки. Адже вона має інтегруватися у відведений простір без пошкодження кухонних меблів чи зміни ліній меблевої геометрії.

  1. Стандарт – це девайс із шириною 60 см і більше. Забезпечує безперебійне миття посуду для великої родини.
  2. Вузька (слімлайн) – має ширину до 45 см та ідеальне співвідношення комфорт-економія простору на кухні.
  3. Висока – незвичайна модель з висотою до 90 см, яка гармонійно доповнить кухонний простір і допоможе відмити ще більше посуду.

2. Тип посудомийки

Виробники пропонують два варіанти:

  • Вбудована – майже непомітна серед кухонних меблів, створює мінімальний рівень шуму. Але вона складніша для монтажу, а також потребує надточних замірів вільного простору для встановлення в ніші.
  • Окремостояча – модель, яка швидко та просто займе визначене місце на кухні. Функціональні, з лаконічним дизайном, окремі посудомийні машини доповнять інтер’єр готової кухні.

3. А скільки посуду треба помити?

Обсяг для завантаження посудомийної машини варто обирати, виходячи з власних потреб. До одного комплекту посуду для миття входить три тарілки різного розміру, чашка, столове приладдя. Для миття каструль та сковорідок потрібне додаткове місце або новий цикл миття.

  1. Повногабаритна – вміщує 12-15 комплектів посуду.
  2. Малогабаритна – посудомийка, яка може вимити за один цикл до 9 посудних наборів.
  3. Компактна – миє 6 комплектів посуду, але значно економить ресурси й простір.

4. Додатковий функціонал може бути корисним

Нові технології підвищують вартість посудомийки, але роблять її використання значно комфортнішим. На які функції варто звернути увагу?

  • Світлова індикація – повідомляє про етап, на якому в цей момент працює девайс. Це може бути інформація на дисплеї або направлені на підлогу кольорові світлові промені.
  • Блокування від дітей – активується за допомогою окремого важеля чи натискання комбінації кнопок. Дверцята блокуються до закінчення циклу миття.
  • Економія ресурсів – запускається енергоефективна програма, яка використовує меншу кількість води та електроенергії для миття. Така функція буде особливо корисною в напруженій енергетичній ситуації в Україні. Обрати енергоефективну посудомийку можна в магазині Алло у Львові.
  • Самостійне відкриття дверцят – корисна функція, яка застосовується після делікатного миття. Посуд додатково просушується природним шляхом, на ньому не осідають краплі конденсату.
  • Гігієнічний цикл – функція, що дозволяє простерилізувати посуд та позбутися бактерій, неприємного запаху.

5. Ергономіка – важлива

Всередині посудомийки можуть бути різноформатні утримувачі для тарілок різного розміру та форми. Це дозволить за один цикл вимити всі комплекти. Якщо є можливість вийняти утримувачі чи перемістити кошики, це звільнить додаткове місце для каструль і сотейників.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ