У Тернополі зберегли існуючі тарифи на проїзд у громадському транспорті , а у містах заходу України суттєво їх підняли

0
107

У Тернополі зберегли безкоштовний проїзд пільговикам, існуючі тарифи на проїзд у громадському транспорті, а квиток діє впродовж 30 хв

 Після Львова, Івано-Франківська та Хмельницького, аж на 4 гривні зросли тарифи на проїзд у Рівному. Тернопіль залишається виключенням з правил, завдяки системі коригування кількості транспорту.

 Від 12 до 15 гривень за поїздку

З 1 серпня вартість проїзду у маршрутках Рівного зросла з 8 до 12 гривень, у тролейбусах з 6 до 8 гривень. Відповідне рішення 28 липня прийняв місцевий виконком. Варто зауважити, що тариф у Рівному може зрости ще більше – до рівня 14 гривень у маршрутках і 10 у електротранспорті. На цьому наполягають місцеві перевізники. На їх думку, при існуючих цінах на паливо, на місто може чекати транспортний колапс.

Ще раніше з 1 липня сусідньому Хмельницькому теж зросли тарифи на проїзд у громадському транспорті. Для автобусів та маршруток — 12 гривень. Місцевий мер заявив, що тариф на проїзд у автобусах взагалі мав сягнути 16 грн, як вимагали перевізники.

У Львові також чуттєво підняли вартість проїзду в міських автобусах з 10 до 15 грн. Раніше львівські приватні перевізники, зважаючи на суттєве подорожчання пального, просили підняти тариф, залежно від маршруту, від 17 до 25 грн, погрожуючи у випадку відмови припинити роботу.

Як вдається втримати тарифи у Тернополі

У Тернополі пішли іншим шляхом. Дійсно захмарна вартість палива та запчастин робить роботу громадського транспорту міста збитковим. Але замість підняття вартості проїзду, спеціалісти КП «Тернопільеелктротранс» провели комплексний аналіз пасажиропотоку на маршрутах, які обслуговує підприємство.

На основі цього аналізу, проведено корегування випусків на лінію транспортних засобів і графіків руху на маршрутах, які обслуговує підприємство. Загалом кількість одиниць транспорту зменшено з 44 до 34 – пробіг тролейбусів зменшено з 51 одиниці в робочі дні до 44 та 27 у вихідні, на автобусних маршрутах зменшено кількість транспорту з 39 до 32 автобусів в день. Дані заходи дали змогу зменшити витрати дизельного пального на 2903 літрів.

І найголовніше, такі кроки не лише допомагають стримати підняття вартості проїзду у громадському транспорті міста та зменшити загальні витрати на перевезення, а й буде забезпечено перевезення усіх пасажирів дещо меншою кількістю транспорту.

Нагадаємо

Тернопіль єдине місто західної України, де працює послуга “Єдиний квиток”. Заплативши за проїзд раз, пасажир зможе робити необмежену кількість пересадок в інший транспорт. Квиток діє впродовж 30 хвилин.

Вартість проїзду у громадському транспорті Тернополя складає:

  • для пасажирів, які платитимуть, за проїзд у тролейбусі, комунальному автобусі або маршрутному таксі “Соціальною картою тернополянина”, тариф на проїзд становитиме 8 гривень;
  • для пасажирів, що здійснюватимуть оплату за проїзд у міському громадському транспорті (автомобільному або електричному) неперсоніфікованим електронним квитком (проїзним квитком) – тариф становитиме 9 гривень;
  • для пасажирів, що сплачуватимуть за проїзд у громадському транспорті  безконтактною банківською картою, пристроєм з функцією NFC або разовим проїзним квитком, вартість проїзду у громадському транспорті Тернополя становитиме 10 гривень.

Також у Тернополі збережена уся система пільг на проїзд у громадському транспорті.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ