Електрична зубна щітка – хитрий маневр у дитячій гігієні

0
100

Електрична зубна щітка – досить хитрий і добре продуманий хід виробників цих прекрасних пристроїв. Ми зараз не станемо обговорювати її ефективність – це тема для окремої та дуже довгої розмови, але поговоримо про саму суть і маркетинг цього винаходу.

Сучасні діти – чого приховувати – досить ліниві в переважній більшості і вкрай сильно захоплені гаджетами. Без телефону не хочуть йти до школи, а в школі замість уроків їх мозок цілком поглинений цим самим телефоном. Знову ж таки – не станемо обговорювати добре це чи погано, але лише відзначимо цей факт – вони захоплені гаджетами.

А нам, як батькам, потрібно прищепити в них деякі першоосновні звички гігієни та чистоти. І одна з перших таких звичок – чистити зубки. І як тільки малюк розуміє, що це потрібно робити кожен день, два рази на день, то його починає «ламати на рівному місці» – не хочу, не буду, не подобається, довго, нудно…

Стоп! Але ж ми на це можемо вплинути! Достатньо просто трохи нашого старання і фантазія дітей сама все зробить. Згадайте, якщо дітей захоплює гра, то вони готові грати в неї безупинно – головне зачепити дитину, дати їм привід пофантазувати. А далі його природна здатність мріяти зробить свою справу.

Але як ми можемо втягнути його в гру з зубною щіткою? Дуже просто – подарувати дитині електричну зубну щітку! По-перше, це точно такий же гаджет, побачивши який у дитини відразу потягнуться ручки до нього. І ми навіть можемо не встигнути нічого розповісти – що це, для чого це, як цим користуватися – дитинча саме вже почне відповідати на всі ці питання, тільки от якість цих відповідей може нас не влаштувати. Тому буде важливо в перші хвилинки розповісти, все таки, що це за пристрій, для чого він потрібний, можливо навіть в перший раз нанести малюкові зубну пасту, а далі – нехай фантазія робить свою справу. Наша ж справа буде простежити, щоб ця гра не затягнулася на занадто довгий період часу – чистити зуби довго не потрібно, це може бути шкідливо для зубів.

А далі – все просто: ми знаємо приказку «заборонений плід солодкий». Ось і зробіть таку “іграшку” доступною тільки двічі в день і всього лише на пару хвилин. Тоді у малюка буде стимул вранці схопитися з ліжка і бадьоренько побігти у ванну кімнату, щоб встигнути пограти – Ви ж можете «налякати» його, що через 3-5 хвилин він сяде за стіл і погратися вже просто не встигне. А ввечері придумайте свою причину, чому це потрібно встигнути зробити. І тоді дитина сама буде вам нагадувати “а можна я піду зубки почищу?!». Ваше ж справа зведеться до того, щоб витримувати серйозне обличчя і кожен раз говорити щось на зразок «ну добре, йди, тільки 2 хвилинки – не більше!». І з величезною посмішкою всередині себе спостерігати за тим, як заблищали п’ятки по дорозі до ванної.

Ось воно щастя! Ловіть його, бо воно так швидко виростає!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ