За один день у Тернополі зафіксували три рекорди України

0
427

Є всі підстави для того, щоб Тернопіль вважати  лідером рекордів України!  Лише за один день на  показі мод «50 відтінків щастя» їх зафіксували аж три. Все це були роботи наших талановитих дизайнерів.

Організаторка заходу очільниця ГО «Планета вільних людей» та ТМ «Наталі-мода», дизайнерка Наталія Стефанчук  розповіла, що  назва події символізувала щасливі посмішки та радісні емоції 58 дітей – моделей з особливими потребами, які встановили перший рекорд України «Найбільша кількість дітей-моделей з особливими потребами на інклюзивному показі мод «Трансформації рекордного шлейфу».

Історія цього показу сягає минулорічного тернопільського рекорду, який зафіксував  найдовший шлейф випускної сукні  випускниці Тернопільської школи №7 Марії Борисяк. А  вбрання для неї пошила саме пані Наталія. Експерт Національного реєстру рекордів України  тоді зафіксував  довжину – 102 метри 80 см. Тепер цю прикрасу  трансформували у спіднички і шалики, які і продемонстрували ці гарні сонячні діти,  вихованці з Тернопільського обласного Центру реабілітації, діти – моделі ТМ «НАТАЛІ-МОДА», які допомагали їм  пройти по подіуму  та  діти ГО «Планета Вільних Людей» .

Другий рекорд України встановили творці  еко- колекції «Лісова пісня» –  учні та педагоги Тернопільського професійного вищого училища сфери послуг і туризму у номінації  «Найбільша кількість декорованих елементів в еко- колекції» . Реєстратори нарахували  рослин, квітів, елементів з кори і моху та інших еко-матеріалів  понад  10500.

Неймовірно зворушливим був показ молодіжної колекції еко-одягу “Крук”,  виготовленої  за  ідеєю світлої пам’яті Дмитра Мудрого.  Учні училища демонстрували  легкий,  практичний, спортивний , прекрасний одяг в сірих тонах. Дизайнерка Наталія Стефанчук відзначила розкішність колекції, виваженість і продуманість всіх деталей.  Автор   підібрав для одягу тканини у яких  є і конопляні, і бамбукові, і бавовняні складники.

Мама   дизайнера, який минулоріч  одержав  опіки,  несумісні з життям,  Олена Мудра, розповіла,  що це перша дизайнерська колекція сина.- Дуже довго працював,  років два малював, шукав лекала, підбирав під свій попит, бо він активна людина. У нього лишилося багато малюнків, заготовок. Я знаю, з ким він розробляв лекала. Надіюся, що ми будемо продовжувати розробляти цю лінію. За її словами, за гроші, які зібрали за квитки на показ, планують купити подарунки на Миколая для дітей з інвалідністю. А кошти з продажу костюмів передадуть на створення опікового центру в Тернополі.

Третім рекордом був сюрприз від торгової марки «Наталі-мода»  у номінації  «Найбільша кількість декорованого каміння на дизайнерській сукні». На подіум вийшли успішні жінки Тернополя та України у сукнях щастя. На розкішній трендовій сукні  у золотисто – нюдово- таракотових тонах, в яку була одягнена Наталія Стефанчук,   реєстраторка рекорду України Лана Вєтрова нарахувала понад  7000 каміння. Пані Наталія створила цей шедевр спеціально для цього дійства, яке знаменувало і її 50-річчя.  Сукня була завершальною у колекції ТМ «Наталі-мода» -2021. – Це перший етап проєкту «50 відтінків щастя», другий набирає всеукраїнського значення, тому у наступній колекції буде зроблено акцент на різні області України,- поділилася організаторка  заходу.

Людмила Островська

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ