Аксесуари для HoReCa – як вибирати

0
22

Відвідують ресторани не тільки заради споживання їжі. Часто заклад громадського харчування приваблює естетикою дизайну. Красивий, стильний інтер’єр покращує настрій, сприяє гарному апетиту та затишку. Підкреслюють загальний стиль дрібні деталі, такі як мережі на стіл чи сет-серветки, органайзери, фурнітура, різне оздоблення на стінах.

Які аксесуари мають бути в ресторанах, кав’ярнях, барах?

Серед поширених видів оздоблення інтер’єру, слід згадати про:

  • Сет-серветки. Використовуються як підстилки під посуд. Вони захищають кухонні меблі, скатертини від забруднення, допомагають швидко справитись з прибиранням в залі. Вони зносостійкі, гарно миються, не потребують зайвого догляду. Для виготовлення частіше використовується шкіра чи цупкий папір. Щоб подібна серветка гармонійно виглядала, необхідно правильно підібрати розмір, колір та форму.
  • Планшети для офіціантів. Виготовляються як з натуральних матеріалів, та із синтетичних. Натуральна деревина чи шкіра значно приємніші на дотик, стильно виглядають. Можна наносити легко логотип закладу, вони легкі та зручні. Створивши замітку, офіціант правильно виконає замовлення.
  • Таблички та грамоти. Додають впевненості відвідувачам, розміщені на стінах різноманітні відзнаки. Це говорить про престиж ресторану, гарну репутацію. Стильна грамота на дерев’яній основі приваблює погляд, викликає приємні емоції.

Також додають певного настрою такі дрібнички, як підставки під чашки, серветниці, вишиті логотипи на скатертинах і т.п.

На що звернути увагу при виборі?

Аксесуари зі шкіри чи дерева – саме та деталь, що відрізняє заклад громадського харчування на тлі всіх інших. Конкуренція висока, тож важливо знайти свій неповторний стиль в інтер’єрі й подачі страв. Щоб вдало підібрати оздоблення, потрібно враховувати наступні фактори:

  • Матеріали виготовлення – найліпше підходять в будь-який заклад харчування вироби з натуральних матеріалів, такі, як шкіра чи деревина. Вони не тільки мають стильний вигляд, а ще й практичні, екологічні, піддаються обробці. В разі необхідності можливо внести свої корективи, наприклад, додати логотип, якісь узори, надписи.
  • Доступну вартість – зрозуміло, що якісні вироби матимуть трохи вищу ціну, ніж синтетичні аналоги. Та все ж, варто спочатку порівняти ціни і вибрати оптимальний варіант, відносно наявного бюджету.
  • Стильний зовнішній вигляд – формують стиль, зазвичай, колір, форма, матеріал виготовлення, особливі відзнаки на кшталт узорів, малюнків. Вони мають гармонійно поєднуватись з загальним дизайном закладу.

Аксесуари для HoReCa – необхідна складова для того, щоб вдало завершити образ ресторану, бару чи кав’ярні. Якщо немає впевненості в правильності вибору щодо стилю аксесуарів, то краще порадитися з дизайнером.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ