Заробітчанам пропонують платити податки в бюджет України

0
3840

Заробітчани зобов’язані платити податки до бюджету України. Для цього необхідно в податковій за місцем реєстрації заповнити декларацію.

Про це розповів генеральний директор Baker Tilly Ukraine Олександр Почкун, доходи заробітчан оподатковуються за особливими правилами.

Ставка для тих країн, з якими підписано міждержавну угоду, становить різницю між 19,5% і місцевим податком.

Якщо українець працює в країні, з якою підписано спеціальну угоду, то після приїзду в Україну потрібно заповнити декларацію і компенсувати тільки податкову ставку.

Приклад. У Болгарії прибутковий податок становить 10%. Якщо з нею підписано спеціальну угоду, то в Україні потрібно буде доплатити податок у розмірі 9,5% (в Україні прибутковий податок з військовим збором становить 19,5%).

Ті заробітчани, які отримують дохід нелегально, змушені будуть платити податок в Україні за повною ставкою. Щоправда, багато трудових мігрантів не платять податки ні в тій країні, в якій заробляють гроші, ні за місцем реєстрації. Також важливо відзначити, що сплачені до бюджету податки – гроші на зарплати медикам, на утримання шкіл, на ремонт доріг і т. д.

Довідка Finance.ua:

  • Заробітчани перевели в Україну втричі більше грошей, ніж інвестори за рік. Україна в 2019 році залучила 5,8 млрд доларів інвестицій — це втричі менше, ніж переказали в країну заробітчани.
  • Раніше в ДПС повідомляли, чи потрібно оподатковувати перекази від заробітчан. За словами голови Державної податкової служби України Олексія Любченка, всі доходи українських громадян повинні оподатковуватися, але якщо українці працюють в іншій країні і платять податки там, в Україні вони їх платити не повинні.
  • Українці, у яких є посвідка на проживання у Польщі, і в окремих випадках офіційно працевлаштовані заробітчани, мають право на соціальні виплати.

Джерело.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ