Чому вам варто придбати електрогриль та що ваховувати при виборі

0
109

Електрогриль не входить в перелік основної техніки для приготування їжі. Тому у багатьох господинь його немає і про його покупку вони навіть не задумуються. Дійсно, без нього цілком можна обійтися, якщо ви не любите експериментувати на кухні і віддаєте перевагу простим звичним стравам. Та якщо ви бажаєте спробувати нові смаки, навчитися іншими способами готувати звичайні продукти, то цей прилад вам просто необхідний.

Коштувати хороший прилад буде достатньо дорого. Наприклад, найпростіший гриль Tefal можна придбати приблизно за 2 тис. гривень. Серйозніші моделі коштуватимуть значно більше — 10-12 тис. Варто зазначити, що цей бренд являється одним з найкращих, тому пошук гриля рекомендуємо починати саме з нього.

Переваги електрогриля

Головна перевага тут полягає в тому, що це зовсім інша техніка, яка відкриває перед кулінаром нові можливості і багато в чому спрощує процес приготування. Хороший прилад має такі плюси:

  • Потребує мінімальної участі від кухаря. Від вас потрібно лише підготувати продукти (просто порізати і за бажанням замаринувати), помістити їх в увімкнений гриль, а через деякий час зняти готову страву. Стояти над ним, як над сковорідкою, не потрібно.

  • Прожарка. Страва смажиться відразу з двох боків, з однією температурою та з однією тривалістю. Завдяки цьому вона готується рівномірно, та буде однаково виглядати з обох сторін. Такого ефекту неможливо добитися з використанням сковорідки чи духовки.

  • Хрустка скоринка. Наявність канавок, які виводять зайву вологу, достатня потужність гриля та висока температура дають можливість не тушкувати, а саме смажити. Завдяки цьому швидко з’являється хрустка скоринка, яка дає потрібний смак, а також запечатує страву, залишаючи її м’якою та соковитою.

Гриль економить значну кількість часу. По-перше, як ми вже знаємо, страви готуються практично без участі людини. По-друге, оскільки обжарка йде з двох боків, то процес приготування проходить набагато швидше.

Що враховувати під час вибору гриля

Багато господинь залишаються незадоволені технікою після придбання та кількох спроб приготувати якусь смачну страву. В більшості випадків причина полягає в тому, що ними були допущені помилки при виборі, що зазвичай і призводить до розчарувань. В число поширених помилок входить наступне:

  • Бажання зекономити. Хороша техніка не може коштувати дешево. Якщо ви не готові виділити кошти на хорошу модель, то не дивуйтеся, що новий гриль не виправдав ваших очікувань.

  • Врахування потужності на максимальної температури. Дехто про це просто забуває, а потім дивується, чому немає хрусткої скоринки. Рекомендується купувати прилад з потужністю від 2000 Вт та максимальною температурою нагрівання від 230 градусів.

  • Панелі. Вони можуть бути зйомними та незйомними. Краще купувати модель зі зйомними панелями. Їх набагато простіше чистити та мити.

  • Контейнер для зайвої рідини та жиру. Він повинен бути в комплекті — це по-перше. По-друге, краще щоб він не був маленьким та міг вмістити достатньо рідини і жиру, щоб вам не доводилося контролювати цей момент.

На комфорт доволі сильно впливає тип управління. Вони бувають механічними та електронним. Вибирати краще другий варіант. На результат це може не сильно впливати, але в зручності різниця величезна. Багато моделей оснащені дисплеєм та мають готові програми приготування, що дозволяє зекономити ще більше часу.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ