Найпопулярніші серії конструкторів Lego – що обрати дітям?

0
99

Здається, конструктори Лего ніколи не втратять своєї популярності. З 1949 року датська компанія випускає різноманітні серії для дітей різного віку, а також для підлітків та дорослих. Серед її асортименту є прості набори для найменших, більш складні моделі та навіть інтерактивні конструктори, які перетворюються на іграшки на управлінні. Серій Lego дуже багато. Розповімо про найцікавіші з них.

Technic

Серія конструкторів Лего Технік приваблює як дітей, так і дорослих. Вона розроблена для школярів від шести років і пропонує поринути в світ техніки, зібравши машину, корабель, літак, мотоцикл та інші цікаві фігури. Завдяки великій деталізації, такі конструктори наглядно демонструють, як працює та чи інша техніка. І хоча вони направлені на хлопців, їх з задоволенням збирають навіть дівчатка.

Особливості конструкторів:

  • в залежності від складності, на коробці є вікове обмеження;

  • обираючи чорну коробку Лего, ви не знайдете там традиційних цеглинок, а будете створювати реалістичну модель із спеціальних деталей;

  • кожен набір передбачає два варіанти складання;

  • деталі з різних наборів можна поєднувати.

Конструкції функціональні, що дозволяє повноцінно гратися з отриманою іграшкою. А деякі навіть доповнюються моторами та пультом дистанційного управління.

City

Такі конструктори дозволяють побудувати власне місто з різноманітними будинками, фігурками, парками та іншим. Це допомагає розвивати фантазію та створювати щось нове, граючи за конструктором годинами. Існує безліч варіантів Лего Сіті, деякі з них стануть відмінними рішеннями для хлопчиків, інші – для дівчаток.

Особливості конструкторів:

  • надійні та функціональні деталі, які можна скріплювати в залежності від бажання;

  • іграшки мають різні елементи: двері та вікна будинків відкриваються, машинки їздять, стінки фургонів деталізовані;

  • набор можна доповнювати фігурками з інших наборів конструкторів.

Саме цю серію вважають найбільш цікавою для розвитку моторики рук, тренування логіки та математичних здібностей, фантазування.

Bionicle

Це одна з найбільш незвичайних серій конструкторів LEGO, яка дуже відрізняється від інших. Bionicle – це екшн-фігурки, котрі мають продуману сюжетну лінію. Дитина буде конструювати роботів та мутантів, які управляють різними стихіями.

Деталі в таких конструкторах трішки нагадують серію ТЕХНІК, але тут немає машинок. Лише роботи та інші фантастичні фігурки з інших світів. Кожна фігурка має свою історію, а про цих персонажів навіть написані комікси та зняті мультфільми. Тому дітям буде ще цікавіше гратися.

Зібрані іграшки відрізняються функціональністю. Вони згинаються, можуть ходити, сидіти, літати. Є й додаткові деталі для яскравої гри. Тому дитина буде фантазувати та гарно проведе час.

В асортименті LEGO є й інші не менш яскраві серії. Наприклад, DUPLO, яка орієнтована на найменших гравців. А серія Friends сподобається дівчаткам, адже вони зануряться в рожевий світ принцес, казкових будинків та яскравої гри. Крім того, випускаються і більш функціональні конструктори, наприклад, з залізною дорогою, чи з героями, яких ми зустрічаємо в мультсеріалах.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ