Види знеболюючих препаратів

0
526

Клас знеболюючих дуже широкий, і є безліч класифікацій використовуваних в практиці препаратів. Основними анальгетиками, що володіють власне знеболюючим ефектом, є парацетамол, нестероїдні протизапальні препарати або засоби (НПЗЗ і НПЗЗ), опіоїди і локальні анестетики. На сайті Viridis за посиланням https://viridis.ua/ru/medications-nervous-system-analgesics/ можна купити різні ліки в тому числы знеболюючі.

Види знеболюючих

До препаратів, які мають аналгетичну властивістю і застосовуваним при лікуванні больових синдромів різної локалізації, відносяться засоби для купірування болю, пов’язаного зі зміною больового порогу, пошкодженням (або дисфункцією) структур центральної та периферичної нервової системи, – це флупіртін, препарати з класу антидепресантів, групи антиконвульсантов. Також регулярно використовуються препарати, що не роблять знеболюючого дії, а посилювалась аналгетичну дію інших препаратів. До них відносяться міорелаксанти і спазмолітичні препарати.

Сувора класифікація знеболюючих препаратів будується з принципу поділу препаратів на опіоїдні, неопіоідние і комбіновані, що включають неопіоідние і опіоїдні препарати. Решта препарати відносяться до так званим ад’ювантним і симптоматичним засобам, що дозволяє домогтися потрібного ефекту з мінімальними побічними явищами і за менший час. Максимальну поширеність отримали неопіоідние препарати, всі з яких є не наркотичними, їх вільному поширенню сприяє найчастіше безрецептурний відпуск препаратів в аптечній мережі.

Особливістю нашої країни, на відміну від країн Європи і Америки, є менше поширення застосування препаратів парацетамолу і невиправдано високе призначення спазмолітичних засобів. Опіоїдні препарати, більшість з яких відноситься до наркотичних засобів, мають набагато менше поширення, що пов’язано зі значними складнощами процедури призначення і обліку обороту наркотичних препаратів. Однак, незважаючи на те що в нашій країні облік наркотичних препаратів ускладнює їх призначення, в країнах Європи і Америки процедура призначення простіше, в той же час облік і експертна оцінка соціальних і психологічних особливостей пацієнта лягають на плечі призначає лікування лікаря, включаючи контроль рівня препарату в плазмі крові, облік призначених препаратів, підрахунок використаних ампул і так далі. Особливим подклассом препаратів з опіоїдних засобів є сильнодіючі засоби, що не володіють наркотичними властивостями через їхню низьку наркогенного потенціалу (низької здатності викликати психологічну залежність), облік яких здійснюється простіше, що дозволяє їх ширше застосовувати.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ