Де в Івано-Франківську похований справжній вампір

0
4736

Про графа Дракулу, напевно, чули всі. Завдяки готичному роману Брема Стокера Влад III Цепеш став найвідомішим вампіром усіх часів. Але і в Івано-Франківську був свій вурдалак. Щоправда аж ніяк не граф. А ось ким він був насправді так ніхто не знає.

На цвинтарі, що по вулиці Київській є надгробок кондуктора залізниці. Помер той у 1936 році. Хоча існує версія, що кондуктор вурдалаком не був. Його просто поховали на тому місці, де задовго до нього закопали справжнього вампіра. Але саме це поховання потривожило любителя пити кров і у тому ж році він вбив трьох людей.

Тоді раду собі з ним зумів дати місцевий чаклун – він і загнав вурдалака назад у могилу.

Вдруге івано-франківський вампір повернувся на початку сімдесятих років минулого століття. Ось тільки радянська влада у вурдалаків не вірила. Тому коли на цвинтарі знайшли шістьох вбитих дітей з ранками на шиї, мову вели про маніяка.

І все ж навіть прихильникам наукового матеріалізму довелося прийняти хоча б якісь міри щоб зупинити вампіра. В 1974 році могилу, в якій за переказами, був похований вурдалак випалили вогнеметом. Подейкують, що дим з могили піднімався три доби. Але вбивства таки припинилися.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ