Як змінився Тернопіль за 10 років: утеплення будинків

0
216

Програму енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду  затвердили у 2015 році. 

Модернізація житлового фонду відбувається у рамках програми співфінансування. Тут Тернопіль перебрав досвід країн Балтії, де зростання тарифів змусило людей шукати вихід. У 2015 році Тернопільською міською радою була прийнята програма термомодернізації. Програма енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду передбачає співфінансування: 70% – з міського бюджету, 30% – частка оплати мешканцями будинку.

Тернопіль став першим серед інших міст в Україні, у якому започаткували та почали реалізовувати програму. Саме за каденції міського голови Сергія Надала у місті утеплили 60 житлових будинків у різних мікрорайонах Тернополя. Крім житлових багатоповерхівок, комплексно утепляють і дитячі садочки. На сьогодні вже утеплено 6 садочків.

Проводиться цілий комплекс робіт, який включає в себе встановлення індивідуальних теплових пунктів, утеплення фасадів та горища, заміну вікон та дверей на енергозберігаючі. Сумарно такі заходи дозволяють економити мешканцям від третини до половини коштів, які раніше йшли на опалення житла.

В окремих будинках економія складає близько мільйона гривень на рік. Якщо раніше люди використовували 200-300 кубів газу, то тепер на 50-100 кубів менше, зазначають мешканців будинків, де проведена модернізація.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ