Коли потрібно переходити на зимові шини

0
1307

Двічі на рік всі автовласники стикаються з проблемою необхідності зміни шин. Переважна більшість з них задається питаннями – коли саме потрібно це робити та на які нюанси слід звертати увагу. Але сама проблеми заміни гуми полягає в тому, що конкретної дати, коли це треба робити, немає. Дехто це робить, орієнтуючись на погодні умови, а хтось, намагаючись уникнути черг на шиномонтаж, міняє сезонну гуму заздалегідь. Але тут варто зауважити, що невідповідна погодним умовам гума може призвести до дуже серйозних наслідків. При зміні літньої гуми на зимову та навпаки в умовах не відповідної погоди гальмівний шлях «неправильних» шин буде значно більшим, а сама гума буде руйнуватися значно швидше.

Міняємо шини вчасно

Спеціалісти зазначають, що несвоєчасна зміна літніх шин на зимові, є більш небезпечною ситуацією, ніж зволікання з аналогічною процедурою навесні. Про це свідчить статистика дорожньо-транспортних пригод, в тому числі, й в Україні. Погіршує ситуацію впевненість деяких водіїв в тому, що зимова гума призначена тільки для водіння по засніжених дорогах при температурі нижче нуля. Річ у тім, що гума літніх шин при температурі нижче семи градусів тепла за Цельсієм починає дубіти. В такій ситуації гальмівний шлях збільшується майже вдвічі. Отже, щоб вчасно «перевзутися» слід орієнтуватися саме на цю середньодобову температуру. Якщо не встигли «перевзути» Вашу «ластівку» до першого снігопаду, за кермо краще не сідати. З періодом, коли слід міняти літню гуму на зимову, більш-менш розібралися. Залишилось купити нові шини.

На які нюанси слід звертати уваги при купівлі нових шин

Важливих рекомендацій, за словами експертів, всього дві. Перше – нові шини мають відповідати моделі Вашої автівки. Друге – шини на осях мають бути однаковими. Хоча в автомагазинах та відповідних Інтернет-магазинах мають консультувати водіїв з приводу тієї чи іншої продукції. Наприклад, Інтернет-магазин «Асканія шина» має величезний асортимент зимових шин за посиланням https://ascania-shina.com/shiny/zimnie. Фахівці компанії з легкістю та задоволенням проконсультують по будь-якій моделі. Попри те, що закон не забороняє встановлювати різні шини на різні осі автомобіля, їзда у такому випадку може бути небезпечною. Якщо мова йде про заміну шин, що були у використанні, слід пам’ятати, що гума на осях машини зношується не однаково. Тому їх слід міняти місцями.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ