В Івано-Франківську вперше за шість років у “вікно життя” підкинули дитину

0
884

“Вікно життя” – спеціальний пунк, де жінка, яка хоче відмовитися від новонародженої дитини, анонімно може залишити своє немовля. Цей бебі – бокс може запобігти випадкам, коли немовля залишають у небезпеці, а також допомогти жінці уникнути суспільного осуду.

З 2014 року діє “Вікно життя” у КНП “МДКЛ” Івано-Франківської міської ради. За час його існування не було жодної дитини.  І ось 02.06. 2020 р. близько 18.00 год спрацьовує сигналізація і за мить медичні працівники знаходять там новонародженого малюка. Недоношений хлопчик вагою 2.400 грам та зростом 46 см, поруч упаковка памперсів та банка з дитячим харчуванням. Малюка оглянули черговий лікар та реаніматолог. На щастя, здоров’ю та життю дитини нічого не загрожувало.

Оперативно спрацювали працівники ювенальної провенції та служби справах дітей, яким медики повідомили про даний випадок. Згідно статутної діяльності заклад обслуговує дітей з 28 днів життя, а тому для детального обстеження та подальшого спостереження дитина повинна бути переведенна в спеціалізоване відділення для новонароджених ОДКЛ. Сподіваємося, що малюк буде рости здоровим та щасливим, і обов’язково відчує турботу та тепло материнських рук.

 

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ