Хто стане сімдесятим почесним громадянином Хмельницького

0
257

У Хмельницькому на сьогодні 69 почесних громадян. Але 26.06.2020 року спеціальна комісія має назвати прізвище сімдесятого. На розгляд громадськості пропонується дві кандидатури.

Гнат Петрович Чекірда. Цього року якраз минуло сто років з дня його народження. Гнат Петрович знаний на Хмельниччині архітектор. В області, напевно, нема району в якому б не було будинку чи споруди, збудованої за проектом Чекірди.

В обласному центрі його авторству належать будівлі в яких зараз знаходяться кінотеатр «Планета», Театр ляльок, обласна філармонія. Він же вніс значний вклад у створення центрального парку.

Помер Гнат Чекірда в 1990 році.

Другий кандидат – Олександр Андронікович Відоменко.  Це знаний на Хмельниччині письменник, журналіст і викладач. У Хмельницький він приїхав у 1966 році і 30 років працював викладачем Хмельницького економічного технікуму.

Він автор кількох науково-пошукових книг про творчий шлях Тараса Шевченка і Миколи Гоголя. Також його перу належить роман-есе «Одержимі».

Нагороджений орденом за мужність. А благословенням Святійшого Патріарха Київської та всієї Руси-України Філарета за заслуги перед Україною Олександру Відоменко було даровано право на родовий герб і нагороджено орденом «Лицарської доблесті V ступеня».

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ