Судді пошкодували польку, яка викинула у лісі тіло заробітчанина з Прикарпаття

6
61596

13 червня минулого року у лісі Великопольського воєводства знайшли тіло мертвого чоловіка. П’ять днів польська поліція встановлювала особу загиблого, при якому не було ніяких документів. І таки вдалося встановити, що загиблий український заробітчанин і що він працював за 125 кілометрів від місця, де знайшли тіло.

36-річний Василь Чорней із села Троїця Снятинського району Івано-Франківської області чотири місяці нелегально працював на будові у Польщі. Одного дня йому стало погано, але власниця заборонила викликати швидку. Один із робітників намагався зробити серцево-легеневу реанімацію, але це не допомогло – Василь помер.

Тоді власниця відпустила робітників, а тіло Василя завантажила у машину.  Допоміг їй у цьому один з будівельників, який боявся, що йому не виплатять зарплату.

Тіло Василя вивезли у ліс і там викинули.

Вдома у чоловіка залишилася дружина, троє дітей – дві дівчинки 12 і 7 років, а також 9-річний син і старенькі батьки. Односельці допомогли родині і зібрали 40 тисяч гривень, щоб привезти тіло чоловіка з Польщі.

В останній телефонній розмові з матір’ю Василь скаржився, що його болять груди і у нього зламане ребро.

А днями відбувся суд. Чоловіка, який допомагав вантажити тіло у машину, оштрафували на 8 тисяч злотих. Власниці ж, яка заборонила викликати швидку і намагалася приховати факт смерті українського заробітчанина, загрожувало до 5 років позбавлення волі. Але польський суд виявився доволі гуманним і її посадили всього на рік і десять місяців.

6 КОМЕНТАРІ

  1. 8 тис злотих – ось що вартує чиста совість! Заплатив- і все, ти вже не винен ні в чому! А тій скотині, котра практично вбила людину, дали лише 2 роки. Та коли ж, кінець- кінців, поганців настигне то покарання, яке вони насправді заслуговують? Невже можна гуманно ставитися до людини, яка забрала шанс на життя в іншого, прикривши свій зад?! Невимовно шкода рідних, котрі по- при втрату дорогої людини, так і не здобули жодної справедливості!

  2. Так історично склалося ;що поляки завжди вважали українців бидлом і халопами , жебраками і рабами : думайте шановні чи варто їхати до до клятих ляхів на панщину. Є країни де українські роботі зі руки цінують. А ще самі пшеки їздять працювати по всему світу, але не в себе.

    • Шкода, що у вас склалася така думка. Я, коли був у Польщі не відчув жодного утиску чи зневаги. До мене відносились як і до всіх. Ба більше, зважаючи на те що я на початку погано знав мову, керівництво постійно підходило і перепитували чи все мені зрозуміло що і як робити. Можливо це пов’язано з тим, що я був у Гданську, де поляки здебільшого не люблять німців та росіян.

  3. Может и так, а я в Польще была в трех местах на работе и везде рабство и унижение, больше никогда туда не поеду. Могла остаться без пальца на руке, не хотели везти в больницу, все это читаю и как оно мне знакомо, мурашки по теле как вспомню. Рада за тех кто там нормально устроился и работает но это как вижу дано не всем(

  4. Я в Польше уже с 2016 года и не заметила ни унижения ни плохого отношения со стороны поляков. Это скорее всего принцип, как ты к людям, так и они к тебе. И если человек соглашается на нелегальную работу, его никто и нигде уважать уже не будет. Потому что сам человек себя не уважает.

  5. Я вже досить довго – більше 10 років.
    Відношення зневажливе.
    Так, в міжнародних фірмах, де працюють люди з різних країн, все більш-менш нормально,в маленьких фірмах або в будь-яких інших життєвих ситуаціях – купа негативу.
    Часто не проходив співбесіду тільки через те, що з України і безліч інших ситуацій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ