Де в Івано-Франківську є будівлі з дуже красивими стінами (фото)

0
750

Є в Івано-Франківську будівлі з дуже красивими стінами. У цій публікації мова піде лише про деякі з них.

«Україна єдина»

Створили цей мурал художниці Оксана Парцей та Ірина Клицюк. На цю роботу їх надихнула Революція гідності. Тут зображені два янголи, які намагаються об’єднати Україну, простягаючи над Сходом і Заходом жовто-блакитний стяг. Знаходиться він за адресою вулиця Мазепи, 25.

Мурал з козаком

Мурал авторства художників Юрія та Марти Пінчуків. А надихнув їх на цю роботу фільм «Пропала грамота». Саме тому на цьому малюнку грамота ніби випадає з рук козака. Знаходиться мурал на вулиці Миколайчука, 16.

Портрет Героя Небесної Сотні Романа Гурика

Цей мурал Роман Бончук створив на честь Романа Гурика, який загинув від кулі беркутів ця на Майдані. Хлопцеві було всього 19 років. Мурал знаходиться на вулиці Гетьмана Мазепи, поруч з вулицею, яку назвали на честь Романа Гурика.

Осінній мурал з синичками

На вулиці Івасюка, 80 розташований мурал площею 700 квадратних метрів. За словами автора Сергія Григоряна покликання цієї роботи дарувати спокій.

Казкові ляльки Славка Хоменка

На муралі, що по вулиці Гната Хоткевича, 76 можна побачити чим його автор Славко Хоменко захоплювався у дитинстві. А допомагала йому у цій роботі Олена Молодша.

Іван Франко та його казкові герої

Ще один мурал, який мав би подобатися дітям розташований на вулиці Вовчинецькій. Тут Іван Франко зустрівся з персонажами своїх казок. Авторами муралу є вже згадувані Юрій та Марта Пінчуки.

«Я піду в далекі гори»

Ще одна робота цих же художників. Цей мурал Юрій та Марта Пінчуки присвятили американській співачці українського походження Квітці Цісик. Знаходиться він на вулиці Галицькій 132, 132А.

Зрозуміло, що це не всі мурали столиці Прикарпаття. Для прикладу ще один з них «Гуцулка з ноутбуком», який прикрашає стіну будинку по вулиці Тролейбусній, 4 входить у число 10 кращих муралів України. Його автори Юрій та Марта Пітчуки.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ