У Хмельницькому збудують дорогу за 63 мільйони гривень

0
1398

Вона повинна з’єднати вулиці Зарічанську й Трудову.

Управління капітального будівництва департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради провело тендер на будівництво вулиці Мельникова, яка проляже від вулиці Зарічанської до Трудової. Її будівництво триватиме кілька років і коштуватиме понад 63 мільйони гривень. Така інформація була опублікована на порталі публічних закупівель «Prozorro». – повідомляє ye.ua

Згідно з опублікованою інформацією, будівництво вулиці Мельникова триватиме до кінця 2024 року й коштуватиме 63 мільйони 49 тисяч 998 гривень. Воно проходитиме у чотири черги. Будівництво розпочнеться від краю проїзної частини Старокостянтинівського шосе (тобто поблизу його перетину з вулицею Зарічанською), а завершиться на краю покриття вулиці Трудової.

Загальна довжина нової вулиці сягне понад 1 кілометра 641 метра. Ширина її проїжджої частини становитиме сім з половиною метрів. Крім неї та двосторонніх тротуарів, передбачена й одностороння велосипедна доріжка. Її ширина становитиме два з половиною метри. Також підрядник повинен облаштувати дощову каналізацію, яка забезпечуватиме водовідведення від дороги та нинішніх і запроєктованих дворових територій. Крім того, передбачено створення системи зовнішнього освітлення дороги та тротуарів з велодоріжкою.

Будуватиме вулицю Мельникова товариство з обмеженою відповідальністю «СТЛ+М», яке зареєстроване у селі Давидківці Хмельницького району. Воно стало переможцем аукціону, запропонувавши за свої послуги найнижчу вартість. Натомість його єдиний конкурент приватне акціонерне товариство «Хмельницьке шляхо-будівельне управління №56» з обласного центру, запропонувало на 151 тисячу 674 гривні більше.

Договір з переможцем тендеру керівництво міського управління капітального будівництва підписало сьогодні, 6 травня. Цього року заплановано виділити підряднику понад 1 мільйон 918 тисяч гривень, які він має освоїти.

За інформацією ресурсу «YouControl», кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «СТЛ+М» є Кузнєцов Олег Юрійович. З ТОВ «СТЛ+М» цьогоріч низку договорів на ремонт або утримання автомобільних доріг також уклали Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області та ДП «Хмельницька обласна служба місцевих доріг». Наприклад, з останнього зазначаються капітальний ремонт дорожнього покриття на вулиці Першотравневій у Вовковинцях Деражнянського району та капітальний ремонт дорожнього покриття на вулиці Дачній у Меджибожі Летичівського району.

Андрій ЯЩИШЕН

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ