Житель Тернопільщини обманув односельців майже на пів мільйона гривень

0
42

Кременецькою місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.4 ст.246 КК України, за фактом незаконної порубки дерев у лісових насадженнях та перевезенні, зберіганні незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки.

За версією слідства, житель одного із сіл Підволочиського району, у липні 2019 року, з метою організації незаконної діяльності з вирубки лісу залучив до неї 5 місцевих мешканців, запевнивши їх у правомірності цих робіт та наявності усіх дозволів. Чоловік пообіцяв платити за роботу щодня від 300 до 600 грн. Надалі, в порушення порядку охорони, раціонального використання та відтворення лісу, незаконно, без спеціального дозволу, «лісоруби» зрубали липу та 29 ясенів.

Встановлено, що кримінальним правопорушенням заподіяно матеріальні збитки державі в особі Підволочиської селищної ради, на суму понад 430 тис грн. Оскільки вони на даний час не відшкодовані, прокурором до винної особи пред’явлено позов про відшкодування збитків, завданих злочином, на вищевказану суму. Розслідування завершено.

Довідково: За вчинення інкримінованого злочину Кримінальним кодексом України передбачене покарання до семи років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ