У Тернополі зможуть приймати пологи у жінок, які хворі на коронавірус

0
120

Апарат штучної вентиляції легень ВМС H-80 та пральну машину SAMSUNG передали представники Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії (УГКЦ) Тернопільському обласному клінічному перинатальному центру «Мати і дитина».
Вручив сертифікат керівникам закладу Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк.

«Сьогодні Україна, як і весь світ, перед загрозою епідемії коронавірусу. Але в цей нелегкий час Церква старається потішити, підтримати дух наших людей. І не лише молитовно, а й фінансово. За кошти священиків єпархії та архиєпархіального фонду ми придбали апарат штучної вентиляції легень і пральну машинку, який сьогодні передаємо перинатальному центру. Кожен священик нашої архиєпархії долучився до цієї ініціативи. І якщо цей апарат допоможе врятувати хоча б одне життя, ми будемо дуже щасливі», – зазначив Архиєпископ.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Труш подякував Митрополиту, отцям та всім доброчинцям Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії за молитовну підтримку і добрі справи.

«Сovid-19 – це виклик, який об`єднав сьогодні Церкву, державу та всіх громадян. Я щиро дякую нашим релігійним спільнотам, які підтримують нас молитвою і добрими справами, закуповують медичне обладнання, тестові системи і засоби індивідуального захисту для лікарень, надають свої приміщення під місця можливої обсервації, забезпечують збір і передачу продуктів для потребуючих осіб. Сьогодні ми є свідками того, як ці слова підтверджуються реальними справами. Ви показуєте приклад, що добро потрібно робити безкорисливо, – зазначив Володимир Труш. – Апарат штучної вентиляції легень дуже потрібний закладу. Адже в майбутньому перинатальний центр визначений одним з тих, де будуть приймати пацієнтів, хворих на Сovid-19, якщо буде друга хвиля захворюваності».

Голова обласної державної адміністрації передав керівництву закладу засоби індивідуального захисту.
У центрі відкрито одне спеціалізоване відділення, де будуть приймати пологи у жінок, які хворі на коронавірус. Тут зможуть отримати допомогу і матері, і новонароджені діти.

«Апарат ШВЛ дуже потрібний закладу, адже його можна буде використовувати і для дорослих, і для дитячої реанімації. Зараз у нас є 5 апаратів ШВЛ, але всі вони підключені в операційних. Ми щиро дякуємо духовенству, керівництву області, всім благодійникам, які допомагають перинатальному центру», – розповіла в.о. генерального директора обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» Надія Заріцька
До слова, щомісяця у закладі з`являється на світ 150-200 немовлят.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ