Через карантин у Тернополі люди втрачають роботу

0
77

Ринок праці Тернополя: збільшилася кількість безробітних, у час карантину спрощено процедуру реєстрації в центрі зайнятості

З початку 2020 року в м. Тернополі спостерігається ріст зареєстрованих безробітних. Так, протягом січня-березня 2020 року послугами Тернопільського міськрайонного центру зайнятості скористались 4628 осіб. Станом на 01 квітня 2020 року на обліку в центрі зайнятості перебували 2988 незайнятих громадян з числа осіб, що проживають на території Тернопільської МТГ, з них статус безробітного мали 1474 особи. Жінки складають 64,5 % від загальної чисельності безробітних. Відсоток молоді до 35 років серед безробітних 45,6 %.

Під час карантину з 18.03 по 13.04.2020 у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості  зареєструвались 641 особа.

В умовах карантину, з метою попередження розповсюдження короновірусної інфекції (COVID-19), центр зайнятості перейшов на роботу у дистанційному режимі: фахівці служби надають інформаційні послуги, у тому числі й про можливості працевлаштування, у телефонному режимі і засобами інтернет-ресурсів, відмінено групові та масові заходи. У  Тернопільському МРЦЗ працюють «гарячі» телефонні лінії (https://ter.dcz.gov.ua/novyna/uvaga-uvaga), на сайті і на Фейсбук-сторінці Тернопільської обласної служби зайнятості та Тернопільського міськрайонного центру зайнятості є покрокові інструкції, як зареєструватися у центрі зайнятості, надіславши відповідні заяви через е-mail (у полі тексту зазначивши прізвище, ім’я, по батькові та контактний телефон), а також використовуючи скриньку для кореспонденції, що є у приміщенні Будинку праці (детальніше тут – https://www.dcz.gov.ua/novyna/proceduru-reyestraciyi-sproshcheno-dlya-zruchnosti-kliyentiv).

Важливо, що у період карантину для зручності клієнтів процедуру реєстрації спрощено: не потрібно подавати копій документів – лише дві заяви (бланки тут: https://is.gd/6wW4ph та https://is.gd/o8O5Cg.); реєстрація відбувається у день подання особою, яка шукає роботу, заяви про надання статусу безробітного; допомога по безробіттю призначається з першого дня реєстрації.

Також діють: Освітній портал служби зайнятості (http://skills.dcz.gov.ua/ та https://ter.dcz.gov.ua/novyna/zhyteli-ternopilshchyny-mozhut-skorystatysya-suchasnym-osvitnim-portalom-sluzhby-1), Платформа профорієнтації (http://profi.dcz.gov.ua/). На сайті Тернопільської ОСЗ є контакти фахівців, які можуть надати психологічну допомогу https://ter.dcz.gov.ua/novyna/perelik-volonterskyh-obyednanorganizaciy-psyhologichnyh-centriv-pryvatnyh-psyhologiv-shcho

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ