Тернополянин творить неймовірні прикраси із висушених квітів і кавових зерен

0
2355

Тернополянин Володимир Стус захопився прикрасами із висушених квітів і смоли. Каже, що все почалося з мандрів.

– За літо назбирав і висушив багато квітів, –  розповідає Володимир. – Зробив прикраси мамі і дівчині. Опублікував пару робіт в Інстаграмі. І за місяць з’явилося 64 замовлення. Я навіть не очікував. От їх роблю і роблю. Дуже багато різних замовлень – не одної форми. Маю 15 різних форм і багато квітів. Не думав, що займатимуся цим глобально.

Такими прикрасами Володимир зацікавився ще три роки тому.

– Сподобалася ідея, що красу квітів можна захопити в смолі, – продовжує. – Якщо їх добре висушити і залити смолою, то вони не будуть гнити. Кілька років виглядатимуть, як свіжі.

Квіти можна сушити, підвішуючи на нитку. Можна з піском. Можна висушувати в гліцерині. Часто купую квіти в бабусь. Беру зразу висушені. В них є цілі букети.

Для форми використовую маленькі пластмасові стаканчики для десертів. Вони ідеально підходять для більших квітів. Ці кулони переважно використовую для брелоків.

Володимир Стус каже, що дівчатам і жінкам подобаються не лише прикраси. Їм подобається те, хто їх робить.

– Тобто усвідомлення, що це робить чоловік, – сміється. – Але навіть хлопці замовляли для дівчат. На жаль, ще не вмію робити сережки, великі буси і браслети. Це інша технологія. На це потрібні інші форми. Роблю ще прикраси з мушлями, кавовими зернами. Експериментую. Хочу попробувати ще з фарбами. Щоб фарба у смолі з квіткою застигала, як туман, як хмара.

Перший кулон з трояндою Володимир зробив для себе.

– Я його ношу, – каже. – Ношу також кулон з мохом і деревом, а також п’ятилисник конюшини. Це – на подвійну удачу. П’ятилисник дуже рідкісний. Я його сам знайшов, висушив і зробив кулончик. Ціле літо носив його.

Володимир вважає, що ці прикраси не на щодень.

– В ідеалі пасує носити в якихось мандрівках, на фестивалі, спеціальні зустрічі, – додає. –

Щодня не варто, бо за пів року на сонці починає  жовтіти смола.

Володимир Стус не почуває себе ювеліром, але каже, що хобі дуже заспокоює.

– Це допомагає розслабитися, – продовжує. – Коли можеш зробити щось красиве власними руками, це дає багато сил і віри в себе.

За освітою Володимир менеджер інноваційних технологій. За останні три роки працював на дев’ятьох роботах.

– Через стан здоров’я на більшості з них не можу працювати, бо в мене хворі ноги і спина, – говорить. – На деяких роботах працював від місяця до півроку. Йшов, бо не було росту, ініціативи. Пробував різне, тому що шукаю себе. Хочу, щоб моя творчість і хобі перейшли в дохід. Щоб хоча б перекривати витрати на ці захоплення. Ці прикраси – перше моє захоплення, яке почало приносити дохід. Це мене дуже надихає.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ