Цинізм тернопільської активістки пробив чергове «дно», – фото

0
336

У Тернополі кандидат у депутати почала свою передвиборчу кампанію з критики прощі до Зарваниці. Не сподобалося члену партії «Укроп» Юлії Мамчак реклама із закликом до участі в Прощі, в якій щорічно беруть участь десятки тисячі прочан з усієї України. Вона запропонувала заборони рекламувати Прощу. І підкріпила цю вимогу язвливим «ДумайТЕ».

Мовляв для чого рекламував, краще б гроші витратив на благі цілі. Саму Прощу політик називає «походом».

Юлія Мамчак відома тим, що «воює» з усіма новаціями, які запроваджують у місті. Як тільки у міські раді заявили про відмову від російського газу і перехід на альтернативні місцеві джерела енергії, вона організувала акції протесту проти котелень на альтернативі. Як тільки у місті починають створювати новий громадський простір, вона протестує проти такої «вакханалії».

Тепер вона оголосила «війну» проти духовного центру Зарваниця. Вона навіть не полінилася порахувати, що нерозумні християни витратили на таку рекламну кампанію «походу» до Зарваниці аж 60 000 гривень.

Аргументація активістки дуже проста: не варто думати про духовність, коли люди хворіють, коли йде війна. На її думку, гроші треба економити й давати на інші більш мирські речі. Можливо у цій думці й є доля логіки. Однак…

Однак Мамчак вирішила балотуватися до Верховної Ради та завішала Тернопіль десятками білбордів зі своїм файним фото. І бюджет її рекламної кампанії у два або три рази перевищує витрати на рекламу прощі до Зарваниці. Отже, Прощу рекламувати зась, а себе рідну – прошу. Крім зовнішньої політичної кампанії на бордах Юлія Мамчак розмістила рекламу свого інтерв’ю в соціальній мережі Фейсбук на десятки тисяч гривень.

Що ж, одні політики починають свою виборчу кампанію Прощею і молитвою у Зарваниці. Інші – боротьбою з духовністю та християнськими традиціями. Дійсно цинізм активістки пробив чергове дно.

Нагадаємо, як повідомили у прес-службі Тернопільської ОДА, загальноукраїнська проща до Марійського духовного центру у Зарваниці цьогоріч відбудеться 12-14 липня. Молитися з багатьма тисячами паломників прибуде Блаженніший Святослав, Глава Української Греко-Католицької Церкви.

Марійський духовний центр у Зарваниці – одна з найвизначніших католицьких святинь світу. Однак борці проти духовності неодноразово намагалися її знищити. У вересні 1939 року з приходом на Західну Україну Червоної Армії тут почався справжній антихристиянський терор. Було заборонено відправляти церковні служби, благословляти хресні ходи до цілющого джерела. Радянські сапери навіть замінувала храм Пресвятої Трійці, але підірвати його не встигли. Після війни атеїстична влада закрила церкву Пресвятої Трійці, зробивши тут склад для зберігання зерна, капличку підірвали, а святе джерело обгородили колючим дротом, частково замурували цементом, постійно заливали туди солярку.

Але християнська святиня відродилася, стала центром паломництва для всіх християн усіх конфесій. Український Лурд, як називають Зарваницю, щоденно благословляє людей на добро. І буде благословляти надалі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ