У Тернополі багато молодих людей чомусь не зможуть проголосувати на виборах

0
621

У державний реєстр виборців в Тернополі не включено величезну кількість молодих людей, яким виповнилось 18 років. Про це сайту Про Те розповіла тернополянка Галина. Прізвища свого не називає, бо не хоче неприємностей на роботі.

– Хоча на облік у військкомат їх поставили ще 2 роки тому, – обурюється жінка. – Мій син та його друзі не зможуть голосувати, бо статистичні дані не оновили. Син не включений до реєстру, хоча йому вже 18,5 років, його друзі теж. Він мав голосувати на дільниці № 611144 (ЖЕК № 8 ПП “Благоустрій”).

Пані Галина пробувала в цій ситуації знайти правду, але безуспішно.

– В обласному відділі з реєстру виборців мені сказали, що потрібно йти або на дільницю – ЖЕК №8, або у міську раду у відділ реєстру виборців, – продовжує тернополянка. – В міську раду додзвонитись нереально. Вдалось додзвонитись у ЖЕК № 8, де є дільниця для голосування. Там повідомили, що ця ситуація не поодинока, що статистика взагалі не поновлена, і що мені потрібно звертатись тільки у відділ реєстрації виборців міської ради, але так як мало часу, то потрібно відстояти величезну чергу.

Зате, коли потрібно сплачувати комунальні або ставати на військовий облік, то всі чудово знають, скільки чоловік і якого віку проживають за пропискою. Я думаю, що це все зроблено спеціально, і всім все одно, що молоді люди не проголосують. Бо на них не надруковані бюлетені. Зате надруковані бюлетені на померлих людей. Останній день, коли можна було написати заяву на включення до реєстру був понеділок, 25 березня. Величезні черги в міській раді складались в більшості із молоді. Або в нас не працюють органи статистики, або це цілеспрямована акція, щоб молодь не змогла проголосувати. Хто не встиг до 25 березня подати заяву і копії паспортних даних, голосувати не зможе – підсумовує пані Галина.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ