Фотохудожник з Тернопільщини довів, що гриби ростуть і взимку

0
623

Виявляється, їстівні гриби ростуть навіть взимку під шаром снігу. Відомий чортківський фотохудожник Орест Лижечка цими вихідними, всередині лютого, знайшов опеньки зимові у нашому районі і поділився їх світлинами із Чортків.city

– Ці гриби ростуть у нашому районі всюди, де є гнилі пеньки чи пошкоджені дерева. Здебільшого появляються у листяних лісах. У людських дворах ростуть там, де є зрізані чи гнилі пеньки від волоських горіхів. У нас цей вид грибів починає зростати десь від листопада місяця. Не всі знають, що він їстівний. Але є грибники-любителі, які ці гриби збирають. На смак практично нічим не відрізняються від осінніх, – ділиться з нами автор світлин.

Довідково: Назву зимові пеньки, які вважаються їстівними, отримали завдяки своїй стійкості до сильних морозів і холодів. Молоді зимові опеньки мають яскравий капелюшок у формі кулі, яка у міру старіння гриба стає більш плоскою і розпатланою. Поверхня капелюшка гладка, трохи волога і липка, що робить гриб відмінним від неїстівного продукту (особливо часто ці ознаки спостерігаються при підвищеній вологості). Оскільки це гриб-паразит, він зростає на пошкоджених пнях або деревах, а саме на: клені, вербі, тополі, осиці.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ