Чому тернополяни за тепло платять у п’ять з половиною разів більше, ніж п’ять років тому

2
1231

Подейкують, що тернополяни шоковані платівками за тепло. Невже все і справді так страшно? Вирішив сам з’ясувати. Опалювальна площа 52 квадратних метри. Тариф 44,67 гривень в місяць за квадратний метр. Помножив. Трохи більше 2300 гривень. Таки трішки моторошно, але не так вже і страшно. Не варто таки забувати, що і мінімальна зарплата днями суттєво зросла. Тепер, якщо цілий місяць працюєш, не можеш отримувати менше, ніж 4173 гривні.

Тепер віднімемо від моєї мінімалки плату за опалення. Залишилося 1873 гривні. Та то я ще шикую. Зрозуміло, що у Відень попити кави таки цього місяця не вдасться, але жити можна. Тут, щоправда, є ще одне але… Зовсім маленьке, але таки є. Ще ж треба заплатити за газ, електрику, воду, квартплату. Туди-сюди і я вже не шикую. Але все ще таки живу, а куди ж дінешся.

Це так собі, іронія, не зважайте.

Я тут вирішив ще у минуле трішки зануритися. У 2014 році тернополяни платили за опалення 8 гривень і 12 копійок. Потім 14,88. У 2016 вже 30,52. У грудні ж минулого року, як йшлося вище, 44,67. Але ж і це ще не все. З 1 січня цього року вартість опалення зросла у середньому на 23 відсотки. Тобто рахунки за січень будуть справді страшними.

Якщо знову ж таки порахувати, то опалення подорожчало практично у 5 з половиною разів.

А що там з мінімальною зарплатою? У 2014 році вона становила 1378 гривень. Тепер 4173. Тобто зросла лише у 3 рази.

А тепер ще кілька цифр, якщо ви від них не дуже втомилися. У червні 2015 року головою Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, призначили такого собі Дмитра Вовка. Цей, на той момент, 26-річний парубок був тісно пов’язаний з легендарною і не проти великого свята згаданою головою Національного банку України Валерією Гонтаревою. А перед самим призначенням на посаду голови він працював національним менеджером у компанії Roshen у Москві. Тільки мова зараз не про трудову біографію цього молодого і раннього. А про те, що вже у квітні 2016 року чоловік придбав собі автомобіль «Mercedes-Benz» вартістю 750 тисяч гривень. А згідно з поданою декларацією, він отримував зарплату у 40 тисяч гривень в місяць.

Тому, шановні тернополяни, коли у вас мурашки біжать по спині від моторошних цифр у платіжних квитанціях, пам’ятайте, що у вартість ще включені ненаситні апетити наших дорогих і то у буквальному значення цього слова, чиновників.

Марко КЛЕВЕЦЬ, блогер

2 КОМЕНТАРІ

  1. одразу видно фрілансер і податки не платиш )
    4173 це без податків а на руки люди отримають 3359 грн мінус 2300 опалення мінус 150 жек мінус 90 гр світло мінус 300 грн гаряча вода = 519 грн на їжу а на одежу вже нема шикуй по повній ))

    • Не хотілося б розчаровувати пана Максима, але нікуди від цього не дінешся. Я звичайний вантажник на гуртовому складі, тому без поняття, що таке фрілансер. Може то комплімент, а може і ні. Якщо так, то хай буде на вашій совісті. І податки я сплачую. І про усі інші комунальні послуги у публікації згадано. І життя у нас таке, що залишається лише іронізувати. Що я інколи і роблю у вільний від перенесення вантажів на певні відстані час

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ